Ledigt jobb

Förskollärare

Diarienr:
UBN-2018-3703
Arbetsplats:
Skogstorpets förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
2018-06-05
Sista ansökningsdag: 2018-07-31

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Nu vill vi förstärka vår personalgrupp med ytterligare förskollärare.
Skogstorpets förskola ingår i Vaksala enheten och är belägen i Lindbacken. Förskolan har nära till skog och natur som vi utnyttjar flera gånger i veckan när vi går på utflykt.
Vi har åldersindelade barngrupper där 2 block har barn i åldrarna 1-3 år och två block 3-5 år. Här kan vi anpassa material och aktiviteter efter den utveckling där barnen befinner sig just nu. Skogstorpets förskola har hälsoprofil detta innebär att vi aktivt jobbar med hälsan bl.a genom att erbjuda olika former av dans, yoga och massage. Vi utgår från barnens intressen och tar tillvara på deras nyfikenhet och upptäckarglädje.
Lindbacken ligger bara 5 km från Gränby centrum. Du tar dig snabbt hit på cykel via cykelväg, med bil eller buss, som går 2 gånger i halvtimmen.

Läs mer här

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Skogstorpets förskola leder du, tillsammans med övriga förskollärare, den pedagogiska verksamheten. Du ansvarar för att skapa lärmiljöer som utmanar och inspirerar barnen i deras lärande. Som förskollärare arbetar du för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att arbetssättet utmanar till lärande, aktivitet och ansvarstagande. Du förväntas ta ansvar för det pedagogiska uppdraget utifrån styrdokumenten som du är väl förtrogen med samt att du har förmågan att omsätta dem i praktiken.
Du ska vara engagerad, se möjligheter och i ditt pedagogiska ledarskap har du förmågan att entusiasmera kollegor. Vi söker dig som gillar utmaningar, har förmåga att tänka utanför boxen och som vill vara med att påverka barns utveckling och lärande samt deras framtid.

Vi erbjuder dig enskild planering, reflektionstid med kollegor, fria pedagogiska måltider, arbetskläder, kompetensutveckling samt friskvårdsbidrag. Är du nyutexaminerad erbjuds du en mentor som stöttar dig för att du lättare skall komma in i din yrkesroll.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen och gärna är legitimerad förskollärare. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av förskolläraryrket.
Du har en god ledarskapsförmåga och du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maria Carlsson, biträdande förskolechef, 018-727 79 32

Facklig företrädare: Lärarförbundet Göran Blomgren, 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 75-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb