Ledigt jobb

Brandingenjörer eller brandinspektörer

Diarienr:
RÄN-2018-0070
Arbetsplats:
Uppsala brandförsvar, enheten för samhällsskydd
Förvaltning:
Brandförsvaret
Publicerad:
2018-06-08
Sista ansökningsdag: 2018-08-10

Arbetsplatsbeskrivning

Nu utökar vi enheten för samhällsskydd! Vi söker dig som vill arbeta för tryggare och säkrare kommuner tillsammans med oss i Uppsala brandförsvar.

Brandförsvaret ansvarar för räddningstjänst, tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor, tillstånd och tillsyn enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor samt information och rådgivning i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll. Vi är cirka 400 anställda och verksamheten styrs av en brandchef med stabsstöd och produktionschefen med stöd av åtta enhetschefer. Majoriteten av oss arbetar i utryckningsstyrkorna. Drygt 60 % av oss är Räddningspersonal i Beredskap, RiB.

Enheten för samhällsskydd har idag 15 medarbetare och nu söker vi nya kollegor! Du kommer att bli en del av en enhet som kännetecknas av hög kompetens och stort engagemang. Vi är en blandning av brandingenjörer och brandinspektörer varav ungefär hälften även arbetar operativt som bland annat insatsledare eller vakthavande brandingenjörer.

Läs mer om arbetsplatsen här: www.uppsalabrandforsvar.se

Arbetsuppgifter

Hos oss har du ett varierat arbete där du får arbeta inom ett brett område med förebyggande frågor. Förekommande arbetsuppgifter inom enheten är bland annat tillsyn, tillståndsgivning, lämnande av råd och anvisningar, handläggning av remisser, sakkunnighetsutlåtanden till Polisen, olycksutredning mm. Vi är aktiva inom både planprocess och byggprocess. Vi ligger i framkant vad gäller myndighetsutövning och vi arbetar aktivt för att kontinuerligt utveckla vår verksamhet. Det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån den anlitades kompetens och intresse.

Hos oss är det viktigt att medarbetaren får vardagen att gå ihop och mår bra. Det underlättas genom årsarbetstid vilket möjliggör en flexibilitet i arbetsschemat samt tillgång till gym och träningslokaler på arbetsplatsen.

Den aktuella tjänsten är placerad på enheten för samhällsskydd men vi strävar efter att arbeta utan gränser inom förvaltningen och att vara en självklar del av våra tre kommuner. Beroende på personlig lämplighet och intresse kan sökande komma att ingå i operativ tjänst.

Vi ber dig skicka in din ansökan snarast då intervjuer kan komma att ske löpande under sommaren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom räddning, byggnadsteknik, säkerhet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

Meriterande utbildningar, utan inbördes ordning:

  • Brandingenjörsexamen LTH eller LTU
  • Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB)
  • Examen i MSB:s utbildning skydd mot olyckor
  • Tillsyn A (Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A), förebyggande 1 eller motsvarande
  • Högskoleexamen inom byggteknik
Meriterande erfarenheter:
  • Erfarenhet av tillsyn enligt Lagen om skydd mot olyckor eller Lagen om brandfarlig och explosiv vara
  • Erfarenhet av tillståndshantering enligt Lagen om brandfarlig och explosiv vara
  • Erfarenhet av arbete med byggnadstekniskt brandskydd
  • Erfarenhet av olycksutredning och brandplatsundersökning med relevanta utbildningar
En förutsättning för tjänsten är goda IT-kunskaper och B-körkort. Vi ser även att du har goda kunskaper inom dokumentation.

Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har även lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Genom din tydlighet säkerställer du att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Svebrant, tf enhetschef inom enheten för samhällsskydd, 018-727 31 24 (semester 4/6 – 5/7)
Thomas Landberg, biträdande produktionschef, 018-727 30 25

Facklig företrädare:
Sveriges ingenjörer, Fredrik Noén, 018-727 31 11
Kommunal, Roine Jansson, 0293-226 56, 070-655 86 47
Vision, Mikael Walldén, 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb