Ledigt jobb

Arbetsterapeut, Trygg hemgång

Diarienr:
ALN-2018-0338
Arbetsplats:
Äldreförvaltningen
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
2018-05-24
Sista ansökningsdag: 2018-08-31

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Inom Äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Vill du vara med och bygga upp ett helt nytt arbetssätt inom hemsjukvården?
Äldreförvaltningen startar Trygg Hemgång där målet är att skapa trygghet och självständighet för brukare vid utskrivning från slutenvården. Trygg Hemgång är en tidsbegränsad insats där ett tvärprofessionellt team bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor tillsammans med undersköterskor i hemvården arbetar med målinriktade insatser som utgår från den enskilda brukarens behov.  
Trygg Hemgång genomförs i projektform under 2018. I slutet av projekttiden beslutas om formen för fortsatt arbete. Anställningen är en tillsvidareanställning som efter projekttidens slut kan komma att övergå till Äldreförvaltningens hemsjukvård. I teamet ingår 5 arbetsterapeuter, 5 fysioterapetuter/sjukgymnaster och 5 sjuksköterskor. Trygg hemgångsteamet samarbetar med särskilt utsedda undersköterskor i hemsjukvården och arbeta över hela Uppsala kommun. Vår bas finns på Kristallen.

Klicka här för att läsa mer om Uppsala kommun.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med brukaren i centrum bidra med din kompetens, kunnande och engagemang. Din roll kommer innebära arbete med varierande arbetsuppgifter inom ditt område.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • mätning av funktions- och aktivitetsförmåga
  • trygghet och tillit
  • att göra egna bedömningar av ADL
  • förflyttning och behov av hjälpmedel
  • att handleda de undersköterskor i hemvården som arbetar med Trygg Hemgång
  • att följa upp brukarens mål i Trygg Hemgång
Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du har erfarenhet både av att göra självständiga bedömningar och fatta egna beslut samt några års arbetslivserfarenhet inom yrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förebyggande arbete och av arbete med äldre och åldrandets sjukdomar men även av arbete med personer med funktionshinder och dess konsekvenser. Arbetet kräver B-körkort, god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och god datavana eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är även en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och du har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv men även en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Nyström, verksamhetschef, 018-727 76 66

Facklig företrädare:
Sveriges Arbetsterapeuter, Nini Jansson, 018-727 87 05

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 50-100% Tillträde: Snarast enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb