Ledigt jobb

Redovisningsassistent till fastighetsbolag under utveckling

Diarienr:
SFB-2018-0105
Arbetsplats:
Skolfastigheter, Salagatan
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
2018-03-13
Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli en i vårt team som brinner för att barn och unga ska få inspirerande och trygga lärmiljöer? Är du strukturerad, gillar att driva ditt arbete framåt och trivs i ett bolag under utveckling – då kan detta vara en tjänst för dig!

Välkommen till Skolfastigheter! Vi är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Vårt uppdrag är att skapa funktionella och ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamhetens behov. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Skolfastigheters uppdrag är att förvärva, äga, i egen regi bygga och förvalta skolfastigheter på ett sådant sätt att det bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande samt skapar mervärde för Skolfastigheters ägare.

Vi söker nu en ekonomiassistent som ska ansvara för leverantörsfakturaprocessen. Du hamnar på en inspirerande arbetsplats där du i rollen har ett stort ansvar för ett flöde på 25 000 fakturor. Det finns goda möjligheter utveckla processen och se till så att vi har rätt verktyg för att arbeta på ett mer effektivt och kvalitetssäkrat sätt.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

- registrera och förkontera leverantörsfakturor
- månadsvisa avstämningar av leverantörsreskontra mot huvudbok samt koncerninterna mellanhavanden
- ansvara för att betalningar sker i rätt tid
- hantering av kreditfakturor
- påminnelser till attestanter om oattesterade fakturor
- upprätta rutiner och checklistor
- löpande administration och underhåll av systemet
- vara delaktig i kravställning av systemleverantören
- utbildning av nya och befintliga användare av systemet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en treårig ekonomisk utbildning på gymnasienivå eller annan utbildning (eller erfarenhet) som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten i kombination med flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du dessutom arbetat med liknande uppgifter i fastighetsbranschen är det meriterande liksom erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

För att du ska komma till din rätt hos oss tror vi att du är bra på att själv ta ansvar och driva ditt arbete framåt. Du har en utmärkt förmåga att strukturera och planera ditt arbete på bästa sätt, liksom du har intresse av att lösa mer komplexa frågeställningar. Vi är ett engagerat team och uppskattar om du är samarbetsinriktad och har en god kommunikativ förmåga.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Karlsson, enhetschef ekonomi och administration, 018-727 40 23.


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 100% Tillträde: omgående start enligt överenskommelse, till 2020-01-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb