Ledigt jobb

Driftchef till växande fastighetsbolag

Diarienr:
SFB-2018-0101
Arbetsplats:
Skolfastigheter AB
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
2018-03-13
Sista ansökningsdag: 2018-04-02

Arbetsplatsbeskrivning

Tycker du, liksom vi, att det är fantastiskt roligt att Uppsala kommun satsar stort på pedagogiska lokaler? Vill du vara med och bidra till att barn och unga får inspirerande och trygga lärmiljöer? Har du dessutom erfarenhet av fastighetsdrift och ledarskap så kan detta vara en tjänst för dig. Vi erbjuder dig att vara del i ett fastighetsbolag under utveckling som ligger långt framme vad gäller tekniska lösningar.

Välkommen till Skolfastigheter! Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Skolfastigheter äger och förvaltar merparten av kommunens skolor och förskolor. Totalt ingår cirka 150 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 450 000 kvadratmeter.

Skolfastigheters uppdrag är att förvärva, äga, i egen regi bygga och förvalta skolfastigheter på ett sådant sätt att det bidrar till barn och ungas utveckling och välbefinnande samt skapar mervärde för Skolfastigheters ägare.

Bolaget har sedan starten haft en stark tillväxt och består idag av 66 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du blir en av två driftchefer som har det övergripande ansvaret för varsitt driftområde. Driftområdet består av 6 st erfarna och duktiga drifttekniker och hanterar fastigheter med en sammanlagd yta på ca 210 000 kvadratmeter. Du har fullt verksamhets- och personalansvar för din avdelning. Du rapporterar till Fastighetschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

Ditt ansvar innebär att på ett affärsmässigt sätt förvalta och utveckla fastighetsbeståndet så ekonomiskt, kundvänligt, lokalresurs- och kostnadseffektivt som möjligt i samklang med din driftchefskollega.

Dina ansvarsområden är främst:
• Leda och motivera driftteknikerna på din enhet
• Driva och resurs sätta utvecklingsprojekt
• Bistå i budget- och prognosarbetet tillsammans med fastighetsförvaltare
• Ansvara för uppföljning av fastigheternas energiutfall
• Arbeta med uppgifter som följer med arbetsmiljöansvaret
• Uppdatera driftinformation i energiuppföljningssystem
• Ansvar för att effektivisera och utveckla arbetsmetoder och processer
• Bistå som sakkunnig i upphandlingar och projekt
• Upprätthålla regelbundna möten med medarbetare samt stödja övriga förvaltningen i deras respektive mötesforum.
• Ansvarar för att erforderliga avtal finns och följs upp inom ditt ansvarsområde

Bolaget är under utveckling vilket gör att det är viktigt att du gillar att bidra med din kunskap och även har en förmåga att löpande arbeta med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi hoppas att du som har flerårig erfarenhet av fastighetsrelaterad drift samt ett genuint intresse för ledarskap är intresserad av denna spännande roll. Du har en gymnasieutbildning i botten, gärna med relevant påbyggnadsutbildning, och erfarenhet av ledarskap. Har du dessutom varit chef och arbetat med pedagogiska lokaler är det ett plus. Körkort, god svenska i tal och skrift samt erfarenhet av att arbeta i olika stödsystem/affärssystem är krav för denna tjänst. Vi värdesätter en förståelse för Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Som chef i Skolfastigheter förväntas du ta ansvar och driva ditt arbete framåt mot uppsatta mål. Du leder och motiverar dina medarbetare på ett tydligt sätt och känner dig trygg att fatta beslut utifrån tillgänglig information. Vi värdesätter din förmåga att lyfta blicken och se saker utifrån ett helhetsperspektiv och att du är intresserad av att bidra till bolaget som helhet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Magnus Dureman, fastighetschef, 018-727 41 24, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.

Facklig företrädare: Bo Stridh, Vision, 018-727 40 29.


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb