Ledigt jobb

Sommarvikarier till Uppsala kommun

Diarienr:
ALN-2018-0040
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsverksamheterna
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
2018-01-15
Sista ansökningsdag: 2018-04-15

Arbetsplatsbeskrivning

Uppsala kommun är den största arbetsgivaren i kommunen inom vård och omsorg. Nu söker vi 900 sommarvikarier som vill göra någon annans sommar bra. Du gillar helt enkelt att förgylla tillvaron för andra människor. Nya vänner och värdefulla erfarenheter kommer säkerligen även att få din sommar, och ditt cv, att gnistra lite extra. Här får du chans till ett intressant arbete oavsett om du studerar, om det är ditt första jobb eller om du vill prova ett nytt.

Vi behöver flest vikarier inom hemvården och våra äldreboenden. Vill du röra på dig och hålla formen i sommar kan hemvården vara rätt. Om du hellre vill jobba på ett och samma ställe, och stötta i aktiviteter, kan ett boende eller personlig assistans passa bättre. Om du lockas av att stötta personer på arbetet och sysselsättningen på daglig verksamhet finns även den möjligheten. Är du morgontrött kanske ett arbete i nattpatrullen passar bäst. Vi finns över hela Uppsala så chansen är stor att det du helst vill jobba med finns nära.

Läs mer om våra olika yrkesområden för att välja och söka det jobb som passar bäst: www.uppsala.se/sommarvikarie

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med människor som behöver stöd och göra skillnad i deras vardag. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du arbetar. Det kan innebära att du stöttar på aktiviteter som en badutflykt eller ett besök hos frissan. Det kan innebära hjälp med mat, hygien, medicinering (med stöd av en sjuksköterska) och vanliga hushållssysslor. Du kan välja ett jobb där du arbetar nära dina kollegor eller där du arbetar mer självständigt. Oavsett vilket har du alltid stöd av kunniga medarbetare. Du blir uppskattad för din vilja att ta dig an och lära dig nya arbetsuppgifter, och för ditt fina sätt att bemöta människor. Du träffar kvinnor och män vars liv ser annorlunda ut än ditt; kanske en gammal pilot eller en ung rullstolsburen person. Hos oss får du både yrkes- och livserfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och har fyllt 18 år. Det är meriterande om du har utbildning eller pågående studier inom exempelvis vård- och omsorg, beteendevetenskap eller annat relevant område. Flytande svenska i tal och skrift och god datorkunskap är en förutsättning. Inom vissa områden behöver du ha B-körkort, inom hemvården behöver du vara bekväm med att cykla. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande verksamhet sedan tidigare men det viktigaste är att du brinner för att göra någon annans sommar bra.

Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt med hög kvalitet. Du är lugn och uppmärksam samt har ett intresse och vilja att hjälpa andra människor. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även förmågan att se möjligheter i förändringar och anpassar dig lätt till olika situationer och människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna, de olika områdena eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Lisa Bjersby, HR-specialist, 018-727 54 75
Jenny Nilsson, HR-specialist, 018-727 72 18

Facklig företrädare:
Kommunal: 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarvikariat Omfattning: Varierande Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet Tillbaka till Sök lediga jobb