Praktisera, arbeta som studentmedarbetare eller skriv ditt exjobb/uppsats hos Uppsala kommun

 1. I korthet


  Är du nyfiken på Uppsala kommun som arbetsgivare? Vi erbjuder dig som går i grundskolan, gymnasiet eller på universitetet möjlighet att göra praktik i någon av kommunens verksamheter. Du som är del av en arbetsmarknadsinsats eller står långt ifrån arbetsmarknaden har också möjlighet att ansöka om praktikplats. Läser du en utbildning på universitet eller högskola kan du söka jobb som studentmedarbetare eller ansöka om att skriva ditt examensarbete på kommunen. Läs mer om vad vi kan erbjuda just dig nedan.

  Fäll ihop
 2. Praktik för dig som går i grundskolan eller gymnasiet


  Om du går i grundskolan eller gymnasiet kan du göra praktik hos Uppsala kommun. När du gör praktik får du insyn i kommunens verksamhet, ökad arbetslivserfarenhet och en chans att prova på ditt drömyrke.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område. Läser du en gymnasieutbildning inom vård eller barn och fritid ska du vända dig till din praktiksamordnare för att få hjälp att hitta praktikplats.

  Fäll ihop
 3. Praktik för dig som är arbetssökande


  Står du till arbetsmarknadens förfogande och vill få mer erfarenhet av arbetslivet samtidigt som du söker arbete? Då kan du söka arbetsrelaterad praktik hos Uppsala kommun. En praktikplats är ett bra sätt att prova på ett visst yrke, samla på sig mer erfarenhet i arbetslivet och att få goda referenser till arbeten du söker i framtiden.

  Fäll ihop
 4. Praktik för dig som går på högskola/universitet


  Studerar du på universitet eller högskola och är nyfiken på vad Uppsala kommun kan erbjuda? När du gör praktik får du möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och bidra med ny kunskap och inflytande till kommunens verksamheter.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område. Läser du till lärare, förskollärare, sjuksköterska eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  Fäll ihop
 5. Praktik för dig som går en vuxenutbildning


  Läser du en vuxenutbildning och är intresserad av att göra praktik hos Uppsala kommun? Hos oss kan du få insyn i vad ditt framtida yrke har att erbjuda, samtidigt som du får dela med dig av dina kunskaper till kommunens verksamheter.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område. Läser du barn och fritid, vård och omsorg eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  Fäll ihop
 6. Arbeta som studentmedarbetare


  Du som har avklarat minst 60 HP på universitetet/högskola och är intresserad av att arbeta några timmar i veckan vid sidan av dina studier kan ansöka till att arbeta som studentmedarbetare. Uppdragen är olika stora, mellan 5 och 15 timmar per vecka, och är en möjlighet för dig att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken redan under studietiden. Praktiken gäller i första hand dig som inte redan har praktik i din utbildning.

  Fäll ihop
 7. Skriv ditt examensarbete hos Uppsala kommun


  Du som är i slutet av dina universitetsstudier kan skriva din C-uppsats eller ditt examensarbete hos Uppsala kommun. Det är en bra möjlighet för dig som student att bidra med nya idéer, knyta kontakter med arbetslivet och att få veta mer om ditt framtida yrke.

  Fäll ihop
 8. Kontakt


  Praktikplats

  För mer information kring praktik hos Uppsala kommun

  Fäll ihop