Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Specialpedagog till Ärentunaskolan

Diarienr:
UBN-2022-07623
Arbetsplats:
Ärentunaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Ärentunaskolan behöver nu tillsätta en ny specialpedagog. Ditt främsta uppdrag blir att ge dina elever goda ämneskunskaper och samtidigt hjälpa dem att utveckla de förmågor och strategier som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. Vi söker dig som ser kraften i varje individ och har en stark tilltro till andra människor – är det du?

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 7-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har cirka 535 elever och cirka 60 personal. Skolan ligger nära Storvreta centrum, naturnära och med utsikt över Fyrisån. I anslutning till skolan ligger två sporthallar samt en fin konstgräsplan.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att genomföra pedagogiska utredningar med tillhörande dokumentation, arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv samt arbeta med att undanröja hinder för och orsaker till att elever stöter på svårigheter i sina undervisnings- och lärandemiljöer. Det ingår även att utforma och delta i arbetet med kartläggningar, åtgärdsprogram och tilläggsbeloppsansökningar, stödja och handleda lärare i att skapa förutsättningar för en lyckad inkludering av elever i behov av särskilt stöd samt arbeta med elever i behov av särskilt stöd både enskilt och i mindre grupper.

Din bakgrund

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning och lärarexamen. Har du kompletterande pedagogisk utbildning är det meriterande. För att lyckas i arbetet har du erfarenhet av arbete som specialpedagog, med specialpedagogik på grundskola och av pedagogisk handledning. Du ska också ha erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av särskilt stöd och med elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Arbetet kräver att du har god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, kunskaper inom goda lärmiljöer och specialpedagogik samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser det som en fördel om du även har kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT). 

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du fattar beslut utifrån tillgänglig information och agerar därefter samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Sist men inte minst är du en person som är bra på att skapa nya kontakter samt att underhålla och utveckla relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Andreas Jansson, tillförordnad rektor, 018-727 09 75 eller Fredrik Johansson, tillförordnad biträdande rektor, 018-727 75 57.

Fackliga företrädare: 
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95
Lärarnas Riksförbund,Helena Dübeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet