Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Enhetschef Familjestödsgruppen och Trappan

Diarienr:
SCN-2022-00639
Arbetsplats:
Familjestödsgruppen och Trappan
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du chefserfarenhet och kunskap och erfarenhet inom behandlingsinsatser med familjefokus? Drivs du av att engagera, utveckla och leda andra? Då kan tjänsten som enhetschef vara något för dig!

När nuvarande enhetschef går vidare till pension, söker vi en efterträdare som ska ansvara för Familjestödsgruppen och Trappan. Båda verksamheterna ingår i Socialförvaltningens avdelning Barn och ungdom insatser. 

Välkommen med din ansökan!

Familjestödsgruppen vänder sig till familjer med barn och ungdomar i åldern 0-20 år. Insatsen hemterapeut ges efter biståndsbeslut av socialsekreterare vid socialförvaltningen. Vårt kontor ligger på Von Bahrs väg i Uppsala men vi har hela Uppsala kommun som vårt arbetsfält. Fokus ligger alltid på barnens bästa och för att nå dit så arbetar vi tillsammans med familjen i deras hem mot den förändring som behövs och önskas. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt synsätt och viktiga hörnstenar som verksamheten vilar på är teorier om samspel och kommunikation, anknytnings- och inlärningsteorier. Personalgruppen består av ett 15-tal medarbetare.

Här kan du läsa mer om Familjestödgruppens verksamhet 

Trappan erbjuder stöd till barn och ungdomar i familjer där det finns problem hos förälder med alkohol, droger, psykisk ohälsa, våld eller konfliktfyllda separationer. Vi erbjuder gruppverksamhet i åldersindelade grupper för barn mellan 7-20 år. Trappan erbjuder även enskilt samtalsstöd för barn som upplevt våld i familjen. Till målgruppen Våld i nära relation erbjuds även visst föräldrastöd. Här arbetar 7 behandlare med specialisterfarenhet. 

Här kan du läsa mer om Trappans verksamhet

Ditt uppdrag

Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du ansvarar för att rådande lagstiftning, riktlinjer och rutiner följs och utvecklas på enheten. Du har även ansvar för att säkerställa den dagliga driften med bemanning och rekrytering. Tillsammans med personalen följer du också upp ärenden från uppstart till avslut och stödjer i processen. Du samverkar med andra enheter och förvaltningar som också på något sätt arbetar med insatser i hemmet.

Du styr och leder verksamheten resurseffektivt med hög kvalité mot uppsatta mål. Du arbetar med budget, prognos och ekonomisk uppföljning och ser kopplingen mellan dessa frågor och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. Du arbetar för att skapa goda förutsättningar för delaktighet av medarbetare i ditt arbete med utveckling av verksamheten.

Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen inom barn och ungdom insats där vi har ett gott klimat och god samarbetsförmåga. Avdelningen är en del av socialförvaltningen och tillsammans med avdelning barn och ungdom myndighet ansvar vi för att ge ett gott stöd och behandling till våra medborgare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar samt har kunskap och erfarenhet inom behandlingsinsatser för familjer med barn, både förbyggande och behandlande. Det är meriterande om du även har erfarenhet av uppföljning och utvärdering av behandlingsinsatser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn med särskilda behov. 

Du har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Systemteoretisk utbildning eller annan utbildning inom behandling är ett krav. Har du utbildning inom Signs of safety är det meriterande.
God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten och du behöver också ha goda datorkunskaper.

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du är bra på att skapa och underhålla relationer och har lätt för att samarbeta och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kerstin Karlsson, avdelningschef, 018-727 71 91

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Vision: Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR: Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges psykologförbund: Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11 


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet