Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Skolkurator till Uppsala yrkesgymnasium Jälla (vikariat)

Diarienr:
UBN-2022-06117
Arbetsplats:
Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som kurator inom skolan och vill ta dig an en ny utmaning? Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Då kan tjänsten som skolkurator hos oss på Uppsala yrkesgymnasium Jälla vara något för dig! Välkommen med din ansökan idag! 

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet och fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, gymnasiesärskola och vuxenutbildning på skolan som har cirka 700 elever och är belägen cirka 6 kilometer från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ditt uppdrag

Vi söker en vikarierande skolkurator till naturbruksprogrammet och introduktionsprogrammet. I arbetet ingår att ingå i elevhälsan tillsammans med skolsköterska och speciallärare och programrektor. Arbetet innebär även att vid behov samarbeta och samverka med andra externa aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete som kurator inom skolan, ett strukturerat och målfokuserat arbetssätt, förmåga att arbeta både självständigt och i team samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och du säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. Dessutom har du förmågan till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Tiina Johans, tillförordnad rektor, 018-727 38 74.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: Omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet