Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Lärare i NO / Teknik åk 6-9, med tidsbegränsat uppdrag som förstelärare

Diarienr:
UBN-2022-04968
Arbetsplats:
Björkvallsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du god ledarskapsförmåga och tidigare erfarenhet av arbete på grundskola och vill arbeta med mentorskap, undervisning och lektionsplanering? Då kan du vara rätt person att bli vår nya förstelärare i NO/teknik på Björkvallsskolan! 

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola nära naturen belägen i Uppsala kommun. På vår skola känner sig eleverna trygga och får hjälp i skolarbetet av behöriga lärare. Eleverna möts av lärare som förväntar sig att eleverna når målen i alla ämnen, och vi arbetar aktivt för att varje elev ska känna motivation till skolarbete och lust att lära. 

Vi ser att det är viktigt med en lugn studiemiljö för att möjliggöra för eleverna att tillgodogöra sig kunskaper och förmågor. Här uppmuntras våra elever till rörelse och fysiska aktiviteter, och de har rörelsepass på schemat utöver idrotten varje vecka. Vår elevhälsa består av specialpedagog, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare. Eleverna får välja mellan tre moderna språk, franska, tyska och spanska. Samtliga lektionssalar är utrustade med Active-boardseller projektor och eleverna i varje årskurs har tillgång till datorer eller iPads. 

Björkvallsskolan bedriver ett aktivt värdegrundsarbete i syfte att skapa trygghet, ansvar och jämlikhet under elevernas hela skolgång, och arbetet involverar såväl pedagoger som elevhälsan. Skolan ligger högt i trygghet, och vi får mycket goda resultat på våra medarbetarundersökningar.

Mer information om björkvallsskolan hittar du här

Ditt uppdrag

Tjänsten är tillsvidare, med ett tidsbegränsat uppdrag på två år som förstalärare. Som förstelärare i NO/teknik leder du NO/teknik-ämneslagets arbete på Björkvallsskolan och ingår också i skolans Utvecklingsgrupp, där du tillsammans med skolans övriga förstelärare och rektor leder skolans pedagogiska utveckling. Björkvallsskolans NO/teknik-ämneslag består av fem lärare samt en labbassistent, och på skolan finns två NO-salar och prep-rum samt en tekniksal.

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och aktivt delta i skolans utvecklingsarbete. Det ingår även att bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation och gärna kompletterande pedagogisk utbildning, men det är inget krav. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete och undervisning i grundskolan samt att du har god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som lärare i årskurs 7-9, elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) eller undervisning i andra skolformer. 
Den här tjänsten kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, kunskaper i olika digitala verktyg såsom Office 365, Unikum och Skola24 samt kunskaper inom goda lärmiljöer.

Du är en kommunikativ, har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera till andra samtidigt som du har en god ledarskapsförmåga. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Patrik Lundh, rektor, 018 727 78 81.

Facklig företrädare:
LR, Annicka Toll, 018 727 78 80.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet