Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Intendent för offentlig konst

Diarienr:
KTN-2022-00422
Arbetsplats:
Enheten för offentlig konst
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av projektledning och arbete med konst och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som intendent för offentlig konst. Vi på enheten för offentlig konst erbjuder en trevlig arbetsplats och ett utmanande arbete. Välkommen med din ansökan!

Enheten för offentlig konst i Uppsala kommun arbetar med all konst på allmänna platser, parker, skolor och arbetsplatser mm. Vi köper in konst och placerar ut den och ger uppdrag åt konstnärer som skapar nya konstverk för en speciell plats. Vi förvaltar vår konstsamling och arbetar pedagogiskt med den för att sprida kunskap om den offentliga konsten som är allas konst.

Mer information om offentlig konst i Uppsala hittar du här

Ditt uppdrag

I arbetet som intendent ingår att som en av flera processledare övergripande ansvara för externt upphandlade konstprojektledare och konstnärer. Du förväntas följa upp konstprojekten och se att arbetet följer Uppsala kommuns styrdokument för arbete med offentlig konst. I arbetet ingår att följa upp budget och prognosarbete i de konstprojekt du ansvarar för i samarbete med konstprojektledare och enhetens projektsamordnare. Vidare kommer du att delta i kulturförvaltningens sakkunniggrupp för offentlig konst och bereda konstärenden för kulturnämnden. Du ska även ansvara för att sammanställa kommunikationsunderlag. Viktigt är också att samverka med interna och externa aktörer kopplade till konstprojekten. Tjänsten kan också innebära projektledning direkt mot konstnär.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom konstvetenskap och gärna utbildning inom samtidskonst och projektledning. Tjänsten kräver erfarenhet av arbete inom konstsektorn och att du har studerat konstvetenskap. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av arbete med offentlig konst eller arbete i politiskt styrd organisation liksom erfarenhet av registrering av konst samt kunskap i förvaltning av konst. Kunskaper i Office-paketet, Excel, projektledning, konstpedagogik eller avtalshantering är meriterande. B-körkort är en fördel.

Du är flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Ehn, chef offentlig konst, 018-727 86 80. 

Facklig företrädare:
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning Omfattning: 100% Tillträde: Omgående, Enligt överens9kommelse till 2023-07-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet