Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till Gottsunda familjeenhet

Diarienr:
SCN-2022-00481
Arbetsplats:
Gottsunda familjeenhet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du på jakt efter en ny utmaning där ditt arbete är meningsfullt och gör nytta? Nu söker vi två familjebehandlare som drivs av att vara ett stöd till familjer genom att arbeta för en varaktig och positiv förändring av den sociala livssituationen. Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan! 

Gottsunda familjeenhet är en av tre familjeenheter inom Råd och stöd, socialtjänstens icke myndighetsutövande del i Uppsala kommun.
Familjeenheterna vänder sig till barn och ungdomar i åldern 0-20 år samt deras föräldrar. Gottsunda familjeenhet har ett nära samarbete med Sävja familjeenhet bland annat genom gemensamma veckovisa personalmöten. I Sävja/Gottsunda är vi totalt 16 familjebehandlare, en administratör samt en enhetschef.

Här kan du läsa mer om familjeenheterna på Råd och stöd.

Ditt uppdrag

Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge familjer det stöd man behöver, samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Du kommer att arbeta med familjer utifrån egenansökningar och med familjebehandling utifrån biståndsbeslut i nära samarbete med övrig socialtjänst. Du förväntas ha tät kontakt med föräldrar och stötta dem i sitt föräldraskap samt ingå i det familjecentrerade arbetet med Öppna förskolan, SFI och Regionens mödra- och barnhälsovård.

I uppdraget ingå även att:

  • Ta emot familjer akut/i en krissituation
  • Arbete med uppsökande föräldrastöd i nära samarbete med andra aktörer i närområdet

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har Marte Meo-utbildning, grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familj samt utbildning i att arbeta med föräldrastödsprogram, exempelvis KOMET, Projekt support eller Tryggare barn. Dessutom är det positivt om du har utbildning inom funktionell familjeterapi. 

Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. Du ska ha arbetat med familjebehandling och i team. Har du dessutom erfarenhet av systematiskt familjearbete och arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik samt deras familjer är det en fördel. 

Vidare är det viktigt att du innehar B-körkort och har kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du dessutom språkkunskaper utöver svenska och engelska samt kunskaper inom dokumentation är det meriterande. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en initiativtagare som sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är bra på att skapa, underhålla och utveckla relationer. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Stefan Enekvist, enhetschef, 018-727 49 33.

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet