Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Områdeschef hälso- och sjukvård

Diarienr:
ALN-2022-00423
Arbetsplats:
Vård och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål!

1 februari har omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun gått ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen, och hälso- och sjukvården. De stora utvecklingsarbeten som pågår inom förvaltningens områden kommer att fortsätta enligt planering, till exempel äldrevänlig kommun och programmet för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner där det krävs, samt frigörs tid som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus!
Som områdeschef för hälso- och sjukvård har du det övergripande ledningsansvaret för att hälso- och sjukvårdsarbetet genomförs med hög kvalitet. Som andra linjens chef leder du arbetet genom dina verksamhetschefer som du stöttar och coachar i deras chefsuppdrag. Verksamhetscheferna har personal- och ekonomiansvar för sina verksamheter.

Stort fokus ligger på att aktivt arbeta för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun, vilket kräver ett stort engagemang och intresse för förändringsarbete liksom flexibilitet inför att uppdraget kan komma att förändras och utvecklas i takt med den nya organisationens förändringsresa.

Du ansvarar för att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål så att den bedrivs resurseffektivt och med kvalitet inom uppsatta ekonomiska ramar. Du skapar goda förutsättningar för delaktighet för brukare, närstående och medarbetare i utvecklingen av verksamheten. Tillsammans med förvaltningens övriga funktioner ansvarar du också för att säkerställa en långsiktigt god verksamhet och ekonomi samt verka för innovativa arbetssätt och välfärdsteknologi, i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare och höja kvaliteten inom verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen för hälso- och sjukvård och samverkar med andra avdelningar inom förvaltningen för att bidra till helheten.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut och har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått, och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård, liksom erfarenhet av förändringsledning inom relevant område.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du har även god förmåga att använda relevanta systemstöd inom området.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad. Som person är du flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du är en lagspelare som tar ansvar och som har förmåga och uthållighet att tillsammans med både medarbetare och kollegor, driva och arbeta framåt mot våra mål. Du har ett strategiskt förhållningssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är också riktigt bra på att skapa och utveckla goda relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Brolin, avdelningschef, 0708-56 33 94 eller Annika Norstedt, områdeschef 018-727 8816. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kan du kontakta Britt Pedersen, 018-727 67 12 (utom v. 30 och v. 32).

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39/ Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Fysioterapeuterna, Sara Nilsson, 018-727 84 34/Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Kommunal Sektion Uppsala, 010-442 88 16
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet