Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Enhetschef till Uppsala kulturskola

Diarienr:
KTN-2022-00400
Arbetsplats:
Uppsala kulturskola
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi söker en enhetschef som har erfarenhet av pedagogisk eller konstnärlig verksamhet och som vill utveckla Uppsala kulturskola tillsammans med oss. Drivs du av att ge barn och unga möjlighet att arbeta med estetiska uttryckssätt på sin fria tid, då är tjänsten rätt för dig!

Uppsala kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Uppsala kommun. Vi bedriver undervisning i instrumentalspel, bild & form, dans, teater, sång, kreativt skrivande kör och orkester/ensemblespel för barn och ungdomar i Uppsala mellan 6 – 20 år.

Uppsala kulturskola bedriver El Sistema-verksamhet, en avgiftsfri kör- och orkesterskola på fyra av kommunens grundskolor och samarbetar med andra grundskolor kring uppdragsverksamhet.

Vi finns i centrala Uppsala och på ett 40-tal platser runt om i kommunen och har ett 90-tal medarbetare. Våra pedagoger är högskoleutbildade och undervisar individuellt och i grupp beroende på ämne, nivå och ålder i nära dialog med eleven. Inom ämneskurserna har vi drygt 3200 elevplatser och vi genomför runt 200 föreställningar och konserter om året. Läs mer om Uppsala kulturskola här

Ditt uppdrag

Du har ledningsansvar för en av de tre enheterna i Uppsala kulturskola, vilket innefattar ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Som enhetschef ingår du i kulturskolans ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. I dialog med avdelningschef, ledning och medarbetare kommer du att arbeta med utvecklingsfrågor inom kulturskolan.

Ditt övergripande uppdrag är att
• aktivt bidra till att kulturskolans mål uppfylls
• fortsätta utveckla kulturskolans verksamhet och organisation utifrån det politiska uppdraget
• aktivt arbeta med att nå ut till nya och befintliga målgrupper med kulturskolans verksamhet
• i samråd med lärarna leda arbetet kring stora publika event
• aktivt arbeta med målgruppens/elevernas inflytande

Du kommer att arbeta med
• stöd till pedagoger och verksamhetens deltagare för att nå goda resultat
• ständiga förbättringar, effektiviseringar och digitalisering
• säkerställa att verksamheten präglas av hög professionalitet och utmärkt pedagogik

Kulturskolans verksamhet är till stor del förlagd till sena eftermiddagar/kvällar då undervisningen sker efter skoltid. Konserter, föreställningar och evenemang sker även under helger. Det innebär att arbetstiden varierar.

Din bakgrund

Vi söker dig som är rutinerad gällande personalansvar och vi ser det som en fördel om du även har erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har pedagogisk erfarenhet i något av de ämnen som finns representerade på Uppsala kulturskola eller har arbetat med konstnärlig verksamhet och vi förväntar oss en pedagogisk eller konstnärlig högskoleexamen (alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten). Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning.
Därutöver uppskattar vi om du har erfarenhet av

  • att leda specialister
  • arbete inom en politiskt styrd organisation
  • strategiskt arbete
  • pedagogiskt ledarskap
  • leda arbetet kring publika event
  • digital undervisning
För att lyckas med uppdraget krävs att du är en synlig och närvarande ledare som aktivt tar del i vad som sker i verksamheten, i synnerhet i den egna enheten, och har ett intresse för pedagogiskt ledarskap och organisationsutveckling. Som person är du inlyssnande, reflekterande och beslutsmässig.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta Ella-Kari Norberg Åberg, avdelningschef, 018-727 20 77. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta: Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12 (utom v. 30 och v.32 då du kan maila rekrytering@uppsala.se)

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Andreas Krueger 070-488 05 50, Lärarnas Riksförbund medlemsjour@lr.se 08-613 27 00 knappval 2, DIK Marianne Skoglund, 018-727 57 09, Vision Tommy Törnberg, 018-727 24 33 Kommunal 010-442 88 16 Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet