Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetschefer till vård-och omsorgsboenden Uppsala kommun

Diarienr:
ALN-2022-00398
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsboende
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bli vår nya chefskollega? Avdelningen för boende befinner sig i en positiv utvecklingsfas och för att ytterligare ta ett kliv i vårt arbete mot en högkvalitativ äldreomsorg har vi nu startat arbetet med att chefstäta våra verksamheter för att minska antal medarbetare per chef. Vill du vara med på vår resa? Hos oss får du ett spännande och varierande arbete med frihet under ansvar med möjlighet att göra skillnad för våra boende. Du arbetar nära dina chefskollegor och ingår i en mindre chefsgrupp där man samarbetar och stöttar varandra i olika frågor. Välkommen att söka detta viktiga, spännande och roliga uppdrag!

För att minska antal medarbetare per chef samt för att tillsätta vakanta tjänster så söker vi nu flera verksamhetschefer till demens- och omvårdnadsboende. Vi söker också verksamhetschefer med en ambulerande funktion till våra särskilda boende.

Verksamhetens mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. Till din hjälp i arbetet finns kompetenta kollegor och stabsfunktioner. Vi arbetar tillsammans, välkomnar nyskapande, och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Våra boenden finns runt om i Uppsala och i dess närområde. Inom våra boenden arbetar vi mycket med utevistelse, trivsamma måltider och olika former av träning för att öka trivseln och den sociala samvaron. På flera boenden finns äldrepedagoger med specialutbildning kring äldres hälsa och sociala liv.

Läs mer om: 
våra boenden här
hur det är att arbeta som verksamhetschef hos oss

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för säkerställande av den dagliga driften med rekrytering och bemanning som delar av arbetsuppgifterna. Du rapporterar direkt till din områdeschef och ingår i dennes ledningsgrupp. Du arbetar nära dina chefskollegor och ingår i ett mindre team där man samarbetar och stöttar varandra i olika frågor. 

Du leder och styr verksamheten resurseffektivt med hög kvalitet mot uppsatta mål. Du arbetar med budget, prognos och ekonomisk uppföljning och du ser den självklara kopplingen mellan dessa frågor och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag.

Ansvaret för den legitimerade personalen ingår inte i ditt uppdrag men du arbetar tillsammans med hälso- och sjukvårdsorganisationen för att utveckla områdets uppdrag och ta tillvara resurser på ett effektivt sätt. 

Söker du tjänsten som ambulerande verksamhetschef ingår att snabbt kunna ställa om och sätta sig in i nya uppdrag. Uppdragen kan innebära att under kortare eller längre tid ansvara för en verksamhet under tex en rekryteringsperiod eller tillfälligt stödja den ordinarie verksamhetschefen vid exempelvis hög arbetsbelastning. 

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av arbete som chef med personalansvar alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är din ledarerfarenhet från äldreomsorgen så är det meriterande. Vi ser även gärna att du har vidareutbildning inom ledarskap och organisationsutveckling samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och ekonomiskt ansvar. 

För tjänsten som ambulerande verksamhetschef är det meriterande om erfarenhet av liknande uppdrag.

Du har högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller annan högskoleutbildning som omfattar minst 180 högskolepoäng och har en inriktning mot socialt arbete, socialpedagogik eller beteendevetenskap. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system, t ex Siebel, Lifecare, Heroma, Hypergene är meriterande.

Som ledare skapar du goda förutsättningar för delaktighet för medarbetare, närstående och våra äldre i ditt arbete med utveckling av verksamheten. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt samt brinner du för att göra skillnad. Vidare har du förmågan att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, boende och anhöriga trivs. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi värdesätter att du är lyhörd och coachande och vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Upplysningar
Har du frågor gällande tjänsten, kontakta: 
Områdeschef Angela Boethius, 018-727 79 43 (vecka 25)
Områdeschef Mia Gustafsson, 018-727 86 82 (vecka 26-28)
Områdeschef Ann-Sofie Sundman, 018-727 68 27 (vecka 29-33)

Vi är måna om att finnas tillgängliga för eventuella frågor och ovan framgår vilken områdeschef du kan kontakta under sommarmånaderna.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-Specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92 (vecka 25-26 samt 33 och framåt)

Facklig företrädare:
SRR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Fysioterapeuterna Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vision Karin Lundborg, 018-727 24 39 
Vårdförbundet Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet