Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Boendeassistent till Topeliusgatan 21

Diarienr:
OSN-2022-00018
Arbetsplats:
Topeliusgatan 21
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du vård- och omsorgsutbildning eller undersköterskeutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi söker nu en boendeassistent som vill vara det där extra som gör att dina medmänniskor får en bättre tillvaro och livskvalité. Låter det intressant? Vi ser fram emot din ansökan!

Arbete och bostad driver gruppbostäder i kommunens egen regi. Målgruppen är vuxna med behov av stöd enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade). Insatserna är flexibla utifrån individens enskilda behov och uppdragsgivarens önskemål.

Topeliusgatan 21. Verksamheten består av 5 lägenheter med personal dygnet runt, dag, kväll och vakten natt. 
   
Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsplats, med ett mycket gott arbetsklimat! Vi önskar att man själv är delaktig i sin personliga- och yrkesverksammautveckling. Inom Uppsala kommun erbjuds man att gå utbildningar för att höja sin kompetens.

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår arbete med att stödja personer med funktionsvariationer, samt att stärka och utveckla individens personliga resurser. Som boendeassistent är ditt uppdrag att utifrån individens egna förutsättningar och mål underlätta vardagen för denne, samt att motivera och stimulera individens egen förmåga att kunna leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt. I dina arbetsuppgifter ingår att tillgodose den enskilde en trygg tillvaro, vara behjälplig och ge stöd i personlig omvårdnad, att motivera och medverka vid olika fritidsaktiviteter samt att vara kontakt med dennes nätverk.

Som boendeassistent kommer du att arbeta med de boende utifrån deras individuella genomförandeplaner och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, daglig verksamhet och habilitering. I arbetet ingår omvårdnad, journalföring samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt och stöd med personlig hygien. Som boendeassistent är du även delaktig i de boendes fritidsaktiviteter och arbetar för att alla boende ska ha en aktiv fritid.

Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår. Du har stöd av lokala instruktioner, fastställda rutiner och ett övergripande kvalitetsledningssystem.

Du tar aktiv del i planering och genomförande av de boendes beviljade insatser. I ditt arbete ska du agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt verksamhetens samtliga styrdokument samt aktivt verka för utveckling på arbetsplatsen. För att säkerställa kvalitet är det också av vikt att du kan identifiera förbättringsområden och genomföra dessa. Bra rutiner och tydlig struktur är viktigt för varje enskild brukare. I arbetet med brukarna tillämpas bland annat tydliggörande pedagogik med hjälp av exempelvis bildstöd.

Din bakgrund

Vi söker dig som har vård- och omsorgsutbildning och/eller undersköterskeutbildning. Har du utbildning som socialpedagog eller stödpedagog ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med pedagogisk inriktning, bildstöd och alternativ kompletterande kommunikation samt med personer inom autismspektrum. Vi ser gärna att du har kontinuerlig förändring och utveckling i fokus.

Då all dokumentation, tidsregistrering och avvikelserapportering sker digitalt behöver du ha god datorvana. Du behöver behärska det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskaper inom demens. Det är en fördel om du har B-körkort.

Som person samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jonas Funseth, verksamhetschef, 018-727 16 70.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2022-02-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet