Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Närvårdsstrateg till Uppsala kommun samverkan med Region Uppsala

Diarienr:
OSN-2022-00014
Arbetsplats:
Uppsala kommun samverkan med Region Uppsala
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du leda och stödja förändringsprocesser? Driva och följa upp genomförandet av uppdrag och aktiviteter utifrån politiskt uppsatta mål inom såväl kommun som region? Sök tjänsten som närvårdsstrateg till Uppsala kommun i samverkan med Region Uppsala!

Uppsala kommun och Region Uppsala driver ett utvecklingsarbete för att främja strategisk samverkan inom närvårdsfrågor. Närvård omfattar det samverkansarbete som bedrivs mellan Region Uppsala och kommunerna i Uppsala län inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola.

Uppsala kommun är en kommun med närhet till olika externa och interna samverkansparter. Vi strävar efter att ha en tydlighet i uppdragen mellan olika chefsnivåer och mellan chef och arbetsgrupper. Självfallet finns också friskvård och flexibel arbetstid

Närvårdsstrategen är organisatoriskt placerad i Uppsala kommun, men arbetar på uppdrag av såväl kommunen som Region Uppsala.

Ditt uppdrag

Närvårdsstrategen är organisatoriskt placerad i Uppsala kommun, men arbetar på uppdrag av såväl kommunen som Region Uppsala.

Som närvårdsstrateg leder och stödjer du förändringsprocesser, driver och följer upp genomförandet av uppdrag och aktiviteter utifrån politiskt uppsatta mål inom såväl kommun som region. Arbetet omfattar utredningar av olika slag, dokumentation och framtagande av uppdragsbeskrivningar och handlingsplaner samt ansvara för kallelser och minnesanteckningar i olika forum. Du samverkar med såväl verksamhetsföreträdare som politiska representanter. I arbetet ingår även att medverka i olika former av nätverk.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom t.ex. vårdsektorn, socialt arbete eller skola, offentlig förvaltning eller statsvetenskap, eller annat som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta i en roll som strateg, utvecklare eller i ledande roll inom offentlig verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete i politiskt styrd organisation. Du har kunskap om aktuella verksamhetsområden inom hälso- och sjukvård och socialtjänst/vård- och omsorg samt specifik kunskap inom LSS och Socialtjänstens olika områden samt mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Söderberg, samverkanschef Uppsala kommun, 018-727 14 23
Åsa Dahlén, stabschef Region Uppsala, 018- 611 61 84

Fackliga företrädare: 
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30 
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-677 047

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet