Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Registrator / dokumentcontroller till Enheten för registratur i Uppsala

Diarienr:
KSN-2022-00068
Arbetsplats:
Enheten för registratur i Uppsala
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enheten för registratur söker nu en registrator/dokumentcontroller som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Har du tidigare erfarenhet av arbete med registrering, ärendehantering, och utlämnande av allmän handling och vill arbeta med informationsförvaltningfrågor? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Avdelningen för kansli styr och stödjer Uppsala kommun i frågor som rör informationshantering inklusive ärendehantering och registrering och arkiv för kommunstyrelsen och nämnderna/bolagen. Uppsala kommun är inne i ett skede av stora förändringar och arbetar med att utveckla informationsförvaltningen. Vi förbereder för att övergången till en digital långsiktig hantering av information bättre ska möta framtidens utmaningar. Avdelningen för kansli består för närvarande av ca 85 medarbetare och arbetet sker i nära samarbete med kommunens olika nämnder och förvaltningar. Din arbetsplats blir i enheten för registratur som består av ca 20 medarbetare och men med speciellt stöd till det kommunala bolaget Uppsala kommun arenor och fastigheter AB.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Att arbeta som registrator/dokumentcontroller på enheten för registratur innebär i första hand att arbeta med att bedöma, registrera och hantera allmänna handlingar i enlighet med gällande regelverk och interna bestämmelser. Du kommer även att fungera som ett stöd för verksamheten i frågor som rör informationsförvaltning och offentlighetsfrågor. Dessutom kommer du att delta i det fortlöpande arbetet med att ta fram gemensamma rutiner och riktlinjer tillsammans med övriga medarbetare inom enheten, arbeta brett med informationsförvaltning både genom utveckling, implementering av regelverk och utbildning. Som registrator/dokumentkontroller hanterar du och ger stöd utlämnande av allmän handling.

Denna tjänst innefattar att som registrator delvis stödja det nybildade kommunala bolaget Uppsala Kommun arenor och fastigheter AB. Ett stort fokus ligger att samla bolagets informationshantering för en långsiktig och strategisk förvaltning. Tjänsten är även delvis placerad till kommunstyrelsens registratur. Fysisk placering varierar efter uppgifterna.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har utbildning i arkiv- och informationsvetenskap, statskunskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har utbildning som registrator/dokumentcontroller. Du har erfarenhet av arbete med registrering, ärendehantering, arkivering, utlämnande av allmän handling och arbete inom området informationsförvaltning i medelstor eller större organisation. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete med informationsförvaltning inom offentlig sektor, genomförande av utbildningar, att ge stöd och rådgivning till handläggare och chefer, arbete med registrering, arbete med att ta fram rutiner och riktlinjer och arbetat hos kommunalt bolag. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och god kännedom om lagstiftning inom området. Det är även positivt om du har kunskaper i Public 360.

Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Rikard Ek, enhetschef, 018-727 11 78

Fackliga företrädare: 
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet