Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolkurator till Rosendalsgymnasiet

Diarienr:
UBN-2022-00075
Arbetsplats:
Rosendalsgymnasiet
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta som kurator på en skola där vi tar ett gemensamt grepp om hälsofrämjande skolutveckling och där vi samarbetar inom ett EHT-team? På en skola med engagerade elever och personal? Välkommen med din ansökan redan idag! 

Då är Rosendalsgymnasiet en skola för dig. Skolan är beläget nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Gymnasieskolan har idag ca 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion.

Läs mer om vår skola här: Rosendalsgymnasiet 

Ditt uppdrag

Att arbeta som skolkurator på Rosendalsgymnasiet innebär i första hand att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa och arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. Som en del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog specialpedagog/lärare samt fritidshemmets personal, arbeta i tvärprofessionellt team för att bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling, vilket exempelvis innefattar arbete med förhållningssätt, skolmiljö och värdegrund.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasiet, samarbete och samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra och arbete med nyanlända/andraspråkselever. Du har mycket god svenska i tal och skrift samt kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jeanette Fry, rektor, 073-095 68 43

Facklig företrädare:
LR, lokalombud Josefin Hilton-Brown, 018-726 13 51

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-06-17 Omfattning: 90% Tillträde: 2022-02-02, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet