Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Socialpedagog / kurator till Västra Stenhagenskolan

Diarienr:
UBN-2022-00074
Arbetsplats:
Västra Stenhagenskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Västra Stenhagenskolan söker en socialpedagog/kurator som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar gärna inom skolans värld och vill arbeta med att följa upp elever som har olika utmaningar i skolan? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Västra Stenhagenskolan är en grundskola F-9 och med ca 440 elever. På låg och mellanstadiet finns det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan inrymmer även en förberedelseklass med 14 elever samt en liten undervisningsgrupp för elever främst inom ASD och språkstörning. Bland personalen engagemanget och kompetensen stor. På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever.

Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på alla sätt.

Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från de centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och en cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans närhet med naturen runt knuten ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Läs mer om vår skola här: Västra Stenhagenskolan

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att arbeta med att följa upp elever som har olika utmaningar i skolan. Det kan handla om stöd i och utanför klassrummet och kontakt med vårdnadshavare och utreda kränkande behandling. Uppdraget handlar främst om att ligga steget före och coacha elever så att de klarar sin skolgång bättre.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socialpedagogutbildning eller socionom. Det är meriterande om du har fortbildning inom handledning och samtalsmetoder. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar gärna inom skolans värld. Vidare är det en fördel om du även har kuratorserfarenhet och pedagogisk utbildning/erfarenhet. Du har grundläggande datakunskaper. Det är även positivt om du har kunskap i motiverande intervju samt kunskaper inom NPF.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor, 018-727 81 18
Maria Roman, biträdande rektor, 018-727 39 06

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Annabel Griot, 018-727 88 21 
LR, Maria Jadinge Trygg, 018-726 03 70  

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-12-21 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet