Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

It-tekniker till Infrastruktur IT-support i Uppsala

Diarienr:
KSN-2022-00021
Arbetsplats:
till Infrastruktur IT-support i Uppsala
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Infrastruktur IT-support söker nu en IT-tekniker som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har du tidigare erfarenhet av arbete i en liknande roll och vill arbeta med teknisk support, first line support och problemlösning? Då kan det här vara jobbet för dig! 

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support.

Tjänsten tillhör Infrastrukturenheten som består av cirka 80 medarbetare, som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 medarbetare som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

IT-support är en gruppering på 26 personer med både onsite- och servicedesktekniker. Vi hjälper alla kommunens verksamheter med first line support i IT-relaterade frågor som till exempel datorer, nätverk och AV-utrustning och skrivare.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun 

Ditt uppdrag

Som IT-tekniker på Infrastruktur IT-support kommer du att arbeta med teknisk support, first line support och problemlösning. Tjänsten är i vårt servicedesk där du hjälper via supporters via telefon och mejl. Du hjälper användare som har problem med sina datorer och telefoner eller system. Du kommer dessutom att supportera användare hos kommunens alla verksamheter. I tjänsten ingår även dokumentation, förbättringsarbete och publicering av användarguider. Support-ärenden hanteras via telefon samt mail och ärendesystemet Oracle Service Cloud.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har gymnasieutbildning med relevant inriktning. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete i en liknande roll. Du måste också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda IT-kunskaper. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i andra språk än svenska och engelska eller har erfarenhet av arbete med kundservice och teknisk support.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst söker vi dig som är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt är flexibel oh du ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie-Louise Atterhag, gruppchef, 018-727 19 44

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet