Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Familjebehandlare till Familjeenheten Ling

Diarienr:
SCN-2022-00002
Arbetsplats:
Familjeenheten Ling
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Familjeenheten Ling söker nu familjebehandlare som är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Har du tidigare erfarenhet av arbete med familjebehandling och vill arbeta med familjearbete med barn/ungdomar och deras familjer, kvalificerad familjebehandling och dokumentation? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Familjeenheten Ling är en av 3 familjeenheter inom Socialförvaltningens öppenvård. Familjeenheterna vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer. Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Vi möter barn/ungdomar och föräldrar enskilt eller föräldrar i grupp. Man kan komma till oss genom att man själv söker stöd på egen hand eller genom biståndsbeslut. Familjeenheterna ingår också i det familjecentrerade arbetet tillsammans med Öppen förskola och regionens barnavård och mödravård.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Att arbeta som familjebehandlare på Familjeenheten Ling innebär i första hand att arbeta med att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling och arbeta med barn/ungdomar och deras familjer utifrån egenansökningar. Dessutom kommer du att arbeta med familjebehandling utifrån biståndsbeslut i nära samarbete med socialtjänsten, utforska och skapa en djupare förståelse för bakgrunden till de bekymmer som uppstått tillsammans med ungdom och föräldrar samt utifrån detta konkretisera det stöd som de är i behov av för att få till en förändring av sin situation, ha möten med familjer, barn och ungdomar enskilt och i grupp efter myndighetsbeslut eller genom att man själv sökt hjälp via den "öppna ingången". Din närmaste chef kommer att vara enhetschef, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har systemteoretisk utbildning, utbildning inom våld i nära relation, vidareutbildningar inom områden/metoder som rör familjer/barn, utbildning inom Signs of Safety, utbildning inom motiverande intervju (MI) samt grundläggande psykoterapiutbildning, "Steg 1". Vi ser gärna att du även har utbildning inom funktionell familjeterapi (FFT), utbildning inom missbruk och beroende, Marte Meo-utbildning, grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familj, utbildning i att arbeta med föräldrastödsprogram och exempelvis KOMET och Projekt support eller Tryggare barn. Du har erfarenhet av arbete med familjebehandling och arbete i team. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av systemiskt familjearbete, arbete som innebär myndighetsutövning inom socialtjänsten, arbete med personer som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik samt deras familjer och samarbete med tolk.
Du har kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort. Det är även positivt om du har kunskaper inom dokumentation, bekantskap med samhällets insatser för ungdomar och familjer och språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst söker vi dig som är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt är lugn och samlad i pressade situationer.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Majlis Andersson, enhetschef, 018-727 55 04

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, en tjänst. Projekttjänst, en tjänst för period 2022-04-01 till och med 2022-12-31 med möjlighet till förlängning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet