Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Utredare med kompetens inom statistik

Diarienr:
AMN-2021-00429
Arbetsplats:
Verksamhetsnära stöd, Socialtjänst – ekonomiskt bistånd
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Verksamhetsnära stöd, Socialtjänst – ekonomiskt bistånd söker nu en utredare med kompetens inom statistik och som vill ställas inför nya, spännande utmaningar och möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper. Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra vår verksamhetsuppföljning ännu bättre så är du den vi letar efter!

Inom socialtjänst - ekonomiskt bistånd utreds och handläggs den sökandes behov av rätten till ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsinsatser. Verksamhetsnära stöd är en stödfunktion till avdelning socialtjänst - ekonomiskt bistånd och vi arbetar med avdelningsövergripande frågor, samordning och systematisk verksamhetsuppföljning. Inom enheten samordnas och utreds misstänkta bidragsbrott och vi genomför kvalitetsuppföljningar i avdelningens handläggning. Enheten ansvarar för utbildning i verksamhetssystemet och vi arbetar med utveckling av automation i handläggningen tillsammans med kommunens robotverkstad.

Enheten jobbar också med uppföljning av olika styrdokument och bereder uppföljningsärenden till arbetsmarknadsnämnden. Avdelningens webbredaktörer jobbar på enheten och ansvar för intern webbplats och de dokument och nyheter som publiceras på våra sidor. Enheten ansvarar också för avdelningens idésluss, omsorgspriset och synpunktshanteringen. Vi trivs med det digitala och vårt arbete pågår bland annat i Teams och Planner. Vi har förutsättningar för att arbeta till stor del genom digitala möten. Förvaltningen och avdelningen har en tydlig jämställdhetsfokus, vilket ska speglas i våra arbetssätt.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Som utredare inom verksamhetsnära stöd arbetar du med olika typer av verksamhetsuppföljning. Inom avdelningen handläggs ca 3500 hushåll vilket speglar den volym av statistik du arbetar med. Du tar fram statistik ur verksamhetssystemets register, bearbetar uppgifterna och skapar olika underlag och verksamhetsrapporter. Du utreder avdelningsövergripande frågor och omvärldsbevakar frågor. Arbetet spänner över helheten, från individnivå till avdelningsövergripande samt i viss mån även förvaltningsövergripande nivå. Uppdragen kan löpa över tid och innehålla månatliga uppdateringar/rapporteringar men kan också vara uppdrag som kommer med kort framförhållning och med förväntad snabb leverans. Du behöver därför gilla att ställa om, prioritera bland dina uppgifter och samtidigt hålla uppsatta tidsgränser för inlämnande av uppgifter. Du ansvarar för att samordna avdelningens årliga brukarundersökning och ansvarar för att sammanställa och rapportera in avdelningens årsstatistik till bland annat SKR och Kolada. En viktig uppgift är att beskriva och presentera statistik på ett lättförståeligt sätt, då mottagaren kan ha olika förkunskaper. Avdelningens statistik finns uppbyggd i Power BI och vi ser gärna att du förvaltar och utvecklar den. I din roll samverkar du med andra funktioner, både inom och utanför förvaltningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen inom samhällsvetenskap, statistik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har även erfarenhet av att skriva underlag och rapporter samt av planering, insamling, bearbetning och framställning av statistik. Har du erfarenhet av att arbeta inom verksamhetssystemet Procapita/Lifecare och med Power BI samt av att arbeta i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Excel och mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt i svenska språket.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.
Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och som är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Jeremiasen, enhetschef, 018-727 57 51

Fackliga företrädare:
Vision, Weronica Öhrt, 018-727 21 76
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet