Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Systemförvaltare till systemförvaltning enhet 1 - Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2021-03574
Arbetsplats:
Systemförvaltning enhet 1
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av systemförvaltning och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som systemförvaltare. Vi på systemförvaltning enhet 1 erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2022-01-30!

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt och styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär.

Systemförvaltning 1 förvaltar och utvecklar det koncerngemensamma IT-stödet där vi bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till kommunens förvaltningar och bolag.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta som systemförvaltare för kommunens BI-system. Uppsala kommun har idag flera BI-system varav Hypergene och Qlik är placerade i objektet Styra och leda, som tillhör enheten Systemförvaltning 1 på IT-staben. Vi stödjer kommunens arbete med verksamhetsplan, budget och prognos samt utdata från ekonomi-och personalsystem och verksamhetssystem för analys.

Som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av BI-systemen för Uppsala kommun tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team vilket består av systemförvaltare samt en objektledare. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav för att vidareutveckla systemen med fokus på effekt/nytta, i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat andra linjens support, utbildning och administration av behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.

I rollen igår arbete med:

  • konfigurering
  • support
  • handledning 
  • kravanalys 
  • leverantörs- och kundkontakter
  • kravställning i systemutvecklings- och/eller systemupphandlingsprojekt
  • test och testledning.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som systemförvaltare och av arbete med systemdokumentation samt användaradministration. Vi ser att du har högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildningar i kravarbete och testarbete ses det om meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av att ha förvaltat ett/flera BI-system i en stor och komplex organisation. Det är en fördel om du har erfarenhet av förvaltning av Hypergene samt av arbete i större och mindre projekt, kanske med införande av BI-system.  

Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i MS Office samt Excelkunskaper på en hög nivå. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska, i tal och skrift samt goda kunskaper om kommunal ekonomi. Det är även meriterande om du kan hantera VBA. 

Som person samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Dahlén, enhetschef, 018-727 10 37
Anneli Edberg, teamledare, 018-727 66 85.

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet