Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Strategisk samhällsplanerare med inriktning vatten och naturmiljö

Diarienr:
GSN-2021-03165
Arbetsplats:
Enheten översiktsplanering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du omsätta dina praktiska erfarenheter av arbete med vattenfrågor och naturmiljöer i både landsbygds- och stadsutveckling? Hos oss får du utrymme att växa i din roll. Du får bidra med expertis i översiktsplanering, arbeta i varierande samhällsbyggnadsprojekt och driva strategiska utvecklingsuppdrag.

Inom stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi tillsammans för en hållbar samhällsutveckling för att nå målen om en allsidigt hållbar kommun och ett klimatpositivt Uppsala. Vi samverkar i kreativa nätverk inom kommunen, i regionen, nationellt och i forskningsprojekt. Frågor om biologisk mångfald, hanteringen av vatten samt klimatanpassning är viktiga för kommunens och regionens framtida expansion och tillväxt. Vårt uppdrag omfattar bland annat att utveckla såväl ekologiskt, socialt och ekonomiskt balanserade helhetslösningar i översiktsplaneringen och att väga samman många olika intressen.

Ditt uppdrag

Hos oss får du vara med att skapa innovativa och hållbara lösningar. Du ingår i ett kompetent team som genom ett tvärfunktionellt samarbete bidrar till ett mer hållbart Uppsala. Dina närmaste kollegor har kunskaper inom social hållbarhet, energi och klimat, trafik och mobilitet, arkitektur, kulturmiljö och stadsbyggande samt landsbygdsutveckling. Din spetskompetens och erfarenhet inom vatten och naturmiljö är efterfrågad inom översiktsplaneringen, vid framtagandet av strategiska dokument, vid rådgivning i tidiga skeden av samhällsbyggnadsprojekt samt i planering för sociala och rekreativa värden.

I ditt jobb som strategisk samhällsplanerare hos oss ingår exempelvis:

  • Samverka och nätverka med kollegor, partners och målgrupper
  • Ta ansvar för ett aktivt ledarskap och ett framgångsrikt samarbete i rollen som projektledare
  • Agera som sakkunnig rådgivare • Svara på remisser och motioner
  • Medverka i framtagandet av planeringsunderlag om natur och vatten
  • Arbeta för en digitaliserad och effektiv samhällsbyggnadsprocess
  • Hantera formella krav och juridik inom ditt sakområde
  • Aktivt bidra med nytänkande och kreativa lösningar
  • Bidra till ökad handlingskraft att uppnå kommunens mål och strategier

Så arbetar vi med:
Hållbarhet - Uppsala kommun 
Översiktsplanering - Uppsala kommun

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning som samhällsplanerare med ekologisk hållbarhet som inriktning, alternativt annan utbildning som vi bedömer som relevant. Du har erfarenhet av samhällsplanering inom sakområdet naturmiljö och vatten och har förståelse för den kommunala kontexten. Du har även arbetat med översiktsplanering och/eller detaljplanering med stöd i digitala verktyg och är en van användare av GIS-data. Du har också erfarenhet av projektledning och projektarbete. Vi ser gärna att du har arbetat som strategisk rådgivare eller konsult inom myndighet eller relevant bransch. Du är van att samarbeta brett och samverka med många aktörer.

Som person är du bra på att ställa frågor som hjälper dig att lösa komplexa frågor. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och bidra till hållbar samhällsutveckling. Du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra personer och grupper på ett lyhörd sätt. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. 

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta enhetschef Åsa Dahlin, 018-727 27 93, eller via epost: asa.dahlin@uppsala.se

Facklig företrädare:
Sampo Hinnemo, SACO, telefon 018-727 40 58

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet