Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsledare / bibliotekarie

Diarienr:
KTN-2021-00866
Arbetsplats:
Uppsökande verksamheten, Bibliotek Uppsala och Norra enheten i Uppsala
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

 Har du examen i biblioteks- och informationsvetenskap och är intresserad av att ta ett kliv in i en arbetsledande roll? Är du relationsskapande, driven och intresserad av uppsökande biblioteksarbete? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Bibliotek Uppsala har en mycket väl utbyggd uppsökande verksamhet som når invånare i alla åldrar i hela Uppsala kommun. Verksamheten består av 2 biblioteksbussar som trafikerar stad och landsbygd, Boken kommer-service samt talboksservice till enskilda personer och vård- och omsorgsboenden. Verksamheten arbetar även med kulturaktiviteter för äldreomsorg och vuxna inom LSS/socialpsykiatri. Det är en relationsskapande verksamhet med stort engagemang, välutvecklade samarbeten, kreativa idéer och goda möjligheter till att bedriva utvecklingsarbete. I vårt arbete inom Uppsala kommun gör vi skillnad och arbetar tillsammans med medborgarna i fokus.
Läs mer om vår verksamhet här: Biblioteksbussen och Bibliotek Uppsala

Ditt uppdrag

Som verksamhetsledare är din uppgift att bistå enhetschefen med att leda och samordna den dagliga uppsökande verksamheten så att den fungerar och utvecklas över tid. Du är ett stöd och ett bollplank till enhetschef i frågor som berör verksamheten och du är kontaktperson både mot allmänheten och mot övriga bibliotek inom organisationen. Det övergripande och formella ansvaret för arbetsmiljö, personal och ekonomi har enhetschefen. Du ansvarar för den lokala verksamheten vilket innebär att fördela uppgifter, implementera, följa upp och utvärdera i nära dialog med enhetschefen. Du ingår i Bibliotek Uppsalas samordnargrupp med möjlighet att vara med och utveckla strategiska frågor för hela biblioteksorganisationen.

I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för den uppsökande verksamheten och dess ingående delar. Förutom arbetsledning och samordning deltar du i den dagliga uppsökande verksamheten. I tjänsten ingår bemanning av biblioteksbussturer samt arbete inom verksamhetens Boken kommer-service. Du arbetar utåtriktat och möter användare i alla åldrar, men med tonvikt på barn, unga och äldre. Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete och med såväl planering som genomförande av verksamhet. I dina arbetsuppgifter ingår också att delta i det gemensamma löpande rutinarbetet i nära samarbete med kollegor. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har intresse och erfarenhet av uppsökande biblioteksverksamhet och tillgänglighetsfrågor. Meriterande för tjänsten är också tidigare erfarenhet av att driva och leda utveckling i arbetsgrupper eller andra arbetsledande uppdrag inom bibliotek. Det är också meriterade om du har erfarenhet av att skapa och upprätthålla goda samarbeten, såväl inom som utanför biblioteksverksamhet.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och både i tal och skrift, i engelska samt god IT-vana. Om du har erfarenhet av Book-IT samt kunskaper i flera språk utöver svenska och engelska är detta en fördel.

Du är en engagerad och driven person med god samarbetsförmåga och vilja att arbeta och utvecklas i en arbetsledande roll. Du tar initiativ till aktiviteter, är strategisk samt kan driva frågor framåt med fokus på verksamhetens och medarbetarnas bästa. Du är utåtriktad, kommunikativ samt har lätt för att lyssna och anpassar ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har också förmåga att se och förstå verksamheten ur ett övergripande perspektiv och relatera till strategiska frågor för hela biblioteksorganisationen.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maria Kungsman, enhetschef Norra enheten, 018-727 25 01
Malin Pennlöv, samordnare, Boken kommer, 018-727 17 70

Facklig företrädare:
DIK, Anna-Lotta Jadinge, 018-727 60 43
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 52 92

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet