Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Utvecklingsledare GVI till Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet

Diarienr:
KSN-2021-03295
Arbetsplats:
Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet söker nu en utvecklingsledare som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vill du göra skillnad för tryggheten i Uppsala kommun och arbeta mot grova våldsbrott? Har du tidigare erfarenhet av arbete som projektledare och vill arbeta med samordning, utveckling och projektledning? Då kan det här vara jobbet för dig!

Under de senaste åren har det skett en ökning av dödligt skjutvapenvåld i kriminella miljöer och i samhället i stort. Uppsala kommun tar nu i samverkan med polis och kriminalvård ett gemensamt initiativ genom GVI (Group Violoence Intervention) för att tillsammans förebygga och motverka nyrekrytering och möjliggöra alternativ för de som vill lämna kriminaliteten. Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet söker nu en utvecklingsledare för att implementera och driva arbetsmetoden och arbetet framåt. 

Hos oss på enheten trygghet, brottsförebyggande och säkerhet kommer du tillsammans med engagerade kollegor ges utvecklingsmöjligheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten inom kommunen och i tydliga och långsiktiga samarbeten mellan myndigheter. Enheten tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser och utredningar inom trygghets- och säkerhetsområdet, samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom, workshops, riskanalyser och vägledning. Enheten för trygghet och brottsförebyggande och säkerhet ansvarar för personsäkerhet för kommunanställda och förtroendevalda samt kamerabevakning och ordningsvakter.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Att arbeta som utvecklingsledare på trygghet, brottsförebyggande och säkerhet innebär i första hand att ta fram, förankra, implementera GVI och arbeta med att utveckla och implementera långsiktiga strategier. Dessutom kommer du att bidra aktivt till att verksamheten följer ramar och når uppsatta mål. I uppdraget ingår att du samverkar i stor omfattning med externa aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk utbildning på minst kandidatnivå och akademisk examen med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som utvecklingsledare, projektledare eller motsvarande. Arbetet kräver dessutom goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun, arbete i en politiskt styrd organisation, har ledarskapsutbildning och/eller projektledarutbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av avhopparverksamhet.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. 

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sofia Westring, enhetschef, 018-727 64 15

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet