Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kommunikatör med inriktning press och PR

Diarienr:
KSN-2021-03226
Arbetsplats:
Staben för kommunikation
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du skapa kreativ och strategisk kommunikation för en av Europas mest expansiva städer? Uppsala växer i hög takt och som kommun behöver vi använda oss av både beprövade och innovativa lösningar för att kommunicera med vår breda målgrupp. Kommunikationsbehovet växer i takt med staden och nu söker vi en kommunikatör inom press och PR.

Uppsala kommun har en central kommunikationsstab som stödjer kommunens förvaltningar och verksamheter i både det strategiska och det praktiska kommunikationsarbetet. Du kommer att ingå i ett team och arbeta tillsammans med kommunikationsansvariga, produktionssamordnare och andra kommunikatörer med olika inriktning.

Vi söker nu en ny medarbetare som vill arbeta tillsammans, välkomna nyskapande och göra skillnad för våra kommuninvånare. Titta gärna på filmen om Uppsala kommuns värdegrund här

Ditt uppdrag

Du är experten som stöttar förvaltningarna och förvaltningarnas kommunikatörer i presshantering och mediakontakter. Du planerar, genomför och följer upp pressaktiviteter. Det innebär att du till exempel skriver pressmeddelande och underlag inför intervjuer, anordnar pressträffar, ger service till journalister och gör medie- och intressentanalyser. Du kommer också att coacha de personer som har direktkontakt med media. I din roll ingår även att arbeta strategiskt och proaktivt med PR.

Din bakgrund

Du följer utvecklingen och vill ta tillvara de möjligheter som finns att nå ut och kommunicera med de som bor, verkar och besöker Uppsala. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete inom press och PR, gärna från en politiskt styrd organisation. Du har en högskoleutbildning, gärna inom medie- och kommunikationsvetenskap eller inom journalistik.

Du har praktisk erfarenhet av att tillsammans med andra utforma, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser i olika medier, samt praktisk erfarenhet av kriskommunikation. Vi värdesätter också erfarenhet av att stötta andra utifrån din profession, t ex genom att coacha talespersoner eller vara rådgivare i press- och PR-frågor. Arbetet förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person har du lätt för att tänka övergripande och att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du är en serviceinriktad person som kan föreslå nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare har du en god samarbetsförmåga, lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Birgitta Hållström, rekryterande tf enhetschef, 018 727 68 16

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet