Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Koordinator till Uppsala konstmuseum i Uppsala

Diarienr:
KTN-2021-00796
Arbetsplats:
Uppsala konstmuseum i Uppsala
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Uppsala konstmuseum söker nu en koordinator som är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Har du tidigare erfarenhet av administrativt arbete, arbete i en koordinerande roll och att koordinera besöks- eller eventverksamhet och vill arbeta med mötesbokning, avtal, intern kommunikation och samordning? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Uppsala konstmuseum är ett museum och en utställningsplats för modern och samtida konst. Museets samlingar och utställningar har ett fokus på konst från slutet av 1800-talet fram den samtidskonst som görs idag. Det är måleri, grafik, skulptur, installation, video, ljud och performance. Här visas nationella och internationella konstnärer och det finns ett särskilt ansvar att bevaka konsten i kommunen och regionen Uppsala. 

Konstmuseet är en plats för människor att möta konst. Det är ett centrum och en plattform där viljan att undersöka, gestalta och förändra ges utrymme. Bildkonsten är här utgångspunkt för upplevelser och samtal, diskussioner och speglingar, kreativa aktiviteter, lekfulla händelser och möten med andra konstformer. Här ges utrymme för känslor och möjlighet att reflektera kring historia, existentiella frågor, estetiska värden och vår tids globala utmaningar, men också för inspiration och vila och rekreation. Uppsala konstmuseum vill bidra till utveckling och växande. Vi vill vara till för många!

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala konstmuseum

Ditt uppdrag

Att arbeta som koordinator på Uppsala konstmuseum innebär i första hand att samordna och administrera konstmuseets olika projekt och program och säkerställa att alla besökare och samarbetspartners får ett bra bemötande. Dessutom kommer du att sköta koordinering och förberedelse av möten samt arbeta för en kvalitetssäkrad verksamhet i samarbete med övriga funktioner inom området. Din närmaste chef kommer att vara verksamhetschef, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete samt arbete i en koordinerande/samordnande roll. Har du därutöver erfarenhet av arbete inom turism/besöksnäring, av arbete inom konst- och museiverksamhet samt att koordinera besöks- eller eventverksamhet är det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i Office paketet, grundläggande IT-kunskaper samt goda kunskaper i engelska. Kunskaper i andra språk än svenska och engelska är meriterande. Det är också ett krav att du har högskoleexamen inom kommunikation och service eller samhällsvetenskap, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant eller likvärdig för tjänsten.

Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Sist men inte minst söker vi dig som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Daniel Werkmäster, verksamhetschef, 018-727 24 79

Fackliga företrädare: 
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet