Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Systemförvaltare till kommunledningskontorets IT-stab

Diarienr:
KSN-2021-03211
Arbetsplats:
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vår nästa systemförvaltare kommer in i en fas där en teknisk infrastruktur för digitalisering etableras vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter från första början. Vi erbjuder ett arbete som präglas av både systemförvaltning och utveckling. Tjänsten passar dig som trivs att arbeta tillsammans med andra, välkomnar nyskapande och vill göra skillnad för dem som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun. 

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Vi söker nu en systemförvaltare till förvaltningsobjekten Fastighet och Trafik samt Lager och Logistik. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Uppsala kommun har idag flera system placerade i förvaltningsobjekten, som tillhör enheten Systemförvaltning 3 på IT-staben. Vi stödjer idag kommunens digitalisering inom bland annat verksamhetsområdena Fastighet, Lager & Logistik och Trafik.

I rollen som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av systemstödet för ovan nämnda verksamhetsområden, tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team som består av IT-specialister och verksamhetsspecialister. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav och vidareutveckla systemen med fokus på effektnytta. Arbetet sker i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat second line support, koordinerar behovshantering med aktuell verksamhet och leverantör och administrerar behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är också en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.

Systemförvaltarrollen är i många avseenden en administrativ roll, där koordinering av IT-frågor, dokumentering och att vara sammankallande till olika samarbetsforum är en väsentlig del av uppdraget.

Din bakgrund

Vi söker dig som är väl förtrogen med alla arbetsuppgifter som rollen systemförvaltare innebär, inte minst konfigurering, användaradministration, användarutbildning, support, handledning, leverantörs- och kundkontakter. Du har förvaltat och/eller utvecklat system i stora och komplexa organisationer. Du har också erfarenhet av att omvandla verksamhetsbehov till IT-krav i utvecklings- och/eller upphandlingsprojekt och av test och/eller testledning. Som grund har du en högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav. 

Vi uppskattar om du även har något av följande:

  • certifiering i ITiL-ramverket
  • utbildning inom kravhantering och testarbete
  • erfarenhet av att arbeta i en organisation där man tillämpar PM3 och ITIL 
  • erfarenhet av att bistå förvaltningsledare IT med beredning, estimering och planering av förvaltningsaktiviteter
  • erfarenhet av att arbeta i projekt
  • kunskap i PM3 
  • kunskap i Best Practices (ITiL)
Som person har du lätt för att ta initiativ och har förmåga att driva ditt arbete framåt för att nå resultat. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Samtidigt är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Enes Ramovic, Enhetschef, 018-727 46 90 (nås bäst under vecka 1).

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet