Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare till miljöförvaltningen

Diarienr:
MHN-2021-00243
Arbetsplats:
Avdelningen verksamhetsstöd
Förvaltning:
Miljöförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling i en komplex miljö? Drivs du av att bidra till förbättringar och är du själv drivande i att leda andra i utvecklingsarbete? Har du god förmåga till analys, struktur och samarbete? Nu har du chansen att få arbeta med detta inom miljöförvaltningen i Uppsala kommun, samtidigt som du tillsammans med engagerade kollegor bidrar till ett hållbart Uppsala.

Miljöförvaltningen är en kommunal myndighet som stödjer miljö- och hälsoskyddsnämnden och som driver den kommunala lantmäterimyndigheten. Vi arbetar för att alla i Uppsala kommun ska leva i en hälsosam miljö och för att vår växande kommun ska utvecklas hållbart. Vårt arbete utgår från lagar och regler som syftar till att värna om naturen, människan och det allmännas intressen. Förvaltningen består av fem avdelningar och har cirka 85 medarbetare. Läs mer om oss här

Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat och kommer i slutet av året att flytta in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala.

Ditt uppdrag

I rollen som verksamhetsutvecklare är du ett stöd till förvaltningsdirektören och förvaltningens ledningsgrupp i att samordna och utveckla arbetet med verksamhetsplanering, verksamhetsutveckling, uppföljning och analys. Arbetet med verksamhetsplaneringen sker i nära samarbete med förvaltningens ledningsgrupp, stabsrepresentanter och tillsammans med medarbetare i förbättrings- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Organisatoriskt kommer du att ingå i avdelningen verksamhetsstöd som leds av förvaltningsdirektören.

Du kommer att samarbeta i en del frågor med förvaltningens andra verksamhetsutvecklare men rollen innebär också att ha självständigt ansvar. Du kommer att ha en central roll i miljöförvaltningens arbete med mål och budget och intern styrning och kontroll. Du förväntas även vara pådrivande i det systematiska kvalitetsarbetet inom förvaltningen och stödja chefer och medarbetare i kvalitetsfrågor.

Som verksamhetsutvecklare kommer du vara ett nav och en motor i det utvecklingsarbete som sker inom förvaltningen, samtidigt som du samordnar arbetet med att genomföra och följa upp politiska mål i nära samarbete med kommunledningskontoret.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av liknande arbete, gärna i en politiskt styrd verksamhet. Vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet från kvalificerat analys- och controllerarbete, utvecklings- och förändringsarbete samt erfarenhet av att sammanställa utredningar och rapporter på myndighetsövergripande nivå. Du får gärna också ha erfarenhet av miljö- och hälsoskyddstillsyn eller kontroll enligt livsmedelslagen. Du är van med digitala arbetssätt och har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är initiativtagande och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Miljödirektör Anna Nilsson på anna.m.nilsson@uppsala.se

Har du frågor angående rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Lena Wiksten Andersson, Vision 018-727 24 30
Marutsa Hansson, SACO, 018-727 43 18

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till miljöförvaltningen. Vårt mål är att skapa en bra livsmiljö med ett friskt och tryggt Uppsala som utvecklas strukturerat och hållbart. Hos oss kan du arbeta med miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, lantmäteri och tillståndsgivning. Vi arbetar förebyggande med information och ansvarar för tillsyn genom att göra inspektioner, ta prover och inventera.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet