Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschef

Diarienr:
SCN-2021-00575
Arbetsplats:
Brogårdens HVB, avdelning barn och ungdom insats
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom och har flerårig erfarenhet som chef då kan denna tjänst som verksamhetschef på Brogårdens HVB vara något för dig! Brogården är en levande, händelserik och rolig verksamhet att jobba i som gör skillnad för barn och deras familjer. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Brogården är en verksamhet inom Uppsala kommun som arbetar på uppdrag av socialtjänsten och riktar sig mot familjer med barn 0 – 12 år. Gemensamt för de flesta familjer som kommer till Brogården är att de befinner sig i en svår social situation där brister i föräldrarnas omsorgsförmåga har skapat oro för barnens omvårdnad och utveckling. Målsättningen med allt vårt arbete är att sätta barnens trygghet och utveckling, samt utvecklingsmöjligheten i föräldra-barn relationen, i fokus. Övergripande för vårt arbete med barnen och deras föräldrar är att vårt arbete ska utföras så förutsägbart, tryggt och rättssäkert som möjligt.

Verksamheten består av två enheter;
Akut- och utredningsenhet; Föräldrar och barn kommer antingen till institutionen i akuta krissituationer och/eller för utredning samt för kortare stöd/behandlingsuppdrag. Placeringarna sker jml SoL eller LVU.
Öppenvårdsenhet; Genomför utredningar och kortare behandlingsinsatser i familjer. Utredningarna genomförs i familjernas hem och närmiljö.

Verksamheten kännetecknas av driv och satsning på kunskap/kompetensutveckling genom möjligheter till vidareutbildning och god handledning. Vi skapar interna projekt för att ständigt utvecklas vilket skapar stolthet och engagemang i det dagliga arbetet hos oss som arbetar här. 

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef för Brogården har du ansvar för personal, ekonomi och verksamhetens kvalitet. Verksamheten är väl etablerad med stabil personalgrupp. Utredningarna som genomförs är både utredning och inledning på en förändring för hela familjen. Efter utredning är målet att förändring redan inletts och alla parter är medvetna om vad som behöver fortsätta förändras, för att leva ett gott och självständigt liv. Utredningarna beskriver behovet och myndigheten beslutar om vidare insatser.

Som chef ansvarar du för att verksamheten bedrivs enligt lagkrav med stöd av det kvalitetsledningssystem som finns, samt ansvarar för att familjer och personal har en god miljö på enheten. För att trivas och lyckas som chef i den här verksamheten behöver du vara stabil, lugn och samtidigt flexibel och nyfiken. Personalen behöver tillsammans med familjen skapa delaktighet, motivation och ge de förutsättningar som behövs för att klara av att genomföra utredningen och samtidigt leva, dygnet runt med andra de inte valt, på ett respektfullt och värdigt sätt.

Du som chef behöver se helheten i verksamheten och i förvaltningen, stödja medarbetarna i att härbärgera de processer som är i gång samtidigt, både hålla ramen och hitta lösningar som leder processen framåt. Ibland innebär det att du behöver ta beslut som inte har konsensus i teamen. Det här är en rolig, levande och händelserik verksamhet.

Barnens och deras föräldrars behov varierar och är för det mesta omfattande. Alla behöver en förändring, oftast inom familj, skola, fritid och med psykiskt mående av olika orsaker. Målet är att placeringen ska vara en början till en positiv förändring och/eller motivation till förändring vilket det i många fall är och som chef och medarbetare kan man verkligen se den direkta nyttan av den gemensamma insatsen och arbetet som genomförts.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbetsledning som chef eller biträdande chef och som har högskoleexamen som socionom. Vi ser även att du har systemteoriutbildning 2 år eller annan steg 1 utbildning samt flerårig erfarenhet från behandling eller myndighetsutövning.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom HVB verksamhet samt om du slutfört utbildningen Sign of saftey, Våld inom familj och/eller Omsorgsbristers påverkan på utveckling. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare är du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Avdelningschef Kerstin Karlsson 018-727 71 91

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges psykologförbund Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 alt. 018–7272440

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 1 maj eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet