Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare digital samhällsbyggnadsprocess

Diarienr:
GSN-2021-02838
Arbetsplats:
Strategisk planering, programkontoret
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av att projektleda införande av digitala system kopplat till samhällsbyggnad? Då kan det vara dig vi söker! Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och härliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i en kommun med höga ambitioner gällande stadsutvecklingen!

Vår förvaltning består av fem avdelningar och cirka 500 medarbetare som varje dag förvaltar och utvecklar både stad och landsbygd. Tjänsten som projektledare är placerad på enheten programkontoret som ligger under avdelningen strategisk planering. Programkontoret skapar förutsättningar, samordnar och säkerställer ett gemensamt arbetssätt genom ett samordnat ledningssystem för hela förvaltningen. Programkontoret processleder också vissa delar i ledningssystemet, främst inom områdena projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning. Vi är bemannade med nio personer fördelat på tre huvudfokusområden, ledningssystem och projekt- och portföljstyrning samt verksamhetsstyrning.

Nu behöver vi förstärka vår enhet med en projektledare som kan driva den digitala samhällsbyggnadsprocessen och vi hoppas att du kan vara vår nya kollega!

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att projektleda olika delar inom den digitala samhällsbyggnadsprocessen med kunden och kostnadsnytta i fokus. Det handlar såväl om utveckling av befintliga system som att projektleda utvecklingen av nya innovativa system. Inledningsvis kommer det bland annat att handla om införande av nya verksamhetssystem för Plan och bygg, att leda projektet för digitalisering av detaljplaner samt att driva vidareutveckling av webbtjänsten bygglovhjälpen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen där projektledning ingår och som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten. Om din examen dessutom är inom samhällsbyggnadsområdet eller GIS är det meriterande.

Du har erfarenhet av att vara projektledare avseende införande av digitala system i verksamheter kopplat till en digital samhällsbyggnadsprocess. Det är meriterande om du också har erfarenhet av och kunskap inom IT-system som är relevanta för samhällsbyggnadsområdet. Du har goda kunskaper i Office 365 och det är meriterande om du även har kunskaper inom GIS, Antura eller PM3.

Som person har du en god förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samtidigt som du har en god ledarskapsförmåga. Det är också viktigt att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Martin Larsson, enhetschef, 018-727 32 89

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller registrering av din ansökan, kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet