Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Resurslärare / elevassistent till Ärentunaskolan

Diarienr:
UBN-2021-06640
Arbetsplats:
Ärentunaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn i behov av särskilt stöd, arbete med barn med autism och/eller NPF och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som resurslärare/elevassistent. Vi på Ärentunaskolan erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30! 

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 7-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har cirka 525 elever och cirka 60 personal. Skolan ligger nära Storvreta centrum och naturnära och med utsikt över Fyrisån.
I anslutning till skolan ligger två sporthallar samt en fin konstgräsplan. Ärentunaskolan har en stabil och kompetent personalgrupp med god sammanhållning och andelen behöriga lärare är mycket hög. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam och en bra beredskap att möta elever med särskilda behov.

Läs mer om vår skola här: Ärentunaskolan

Ditt uppdrag

Att arbeta som resurslärare/elevassistent på Ärentunaskolan innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Dessutom kommer du att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, ge stöd till elever vid enskilda skoluppgifter, ge socialt stöd. Din närmaste chef kommer att vara ansvarig lärare, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har elevassistentutbildning, barnskötarutbildning, gymnasieexamen och någon form av pedagogisk utbildning. Det är meriterande om du har kompletterande pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn i behov av särskilt stöd, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, arbete med barn med utåtagerande beteende och arbete med barn med autism och/eller NPF. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar inom autismspektrat. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska samt kunskaper om autism.

Du säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser även att du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst söker vi dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mikael Ö. Huhta, rektor, 018-727 77 66
Lotta Ponterius, biträdande rektor, 018-727 77 66

Fackliga företrädare: 
Vision, Birgitta Rylander, 018-727 77 66
Lärarförbundet, Elisa Erikson, 018-727 77 66

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2021-12-18 Omfattning: 100% Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet