Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Avtalscontroller till upphandlingsavdelningen - Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2021-02789
Arbetsplats:
Upphandlingsavdelningen
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Upphandlingsavdelningen söker just dig som vill växa inom den offentliga sektorn och bidra till att utveckla vår verksamhet. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på avdelning upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på 4 enheter. Två upphandlingsenheter, en enhet för inköp samt enheten för logistik.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: enhet fastighet och entreprenad består av 3 kategorier: fastighet och entreprenad och fordon och transport och livsmedel. Enhet varor och tjänster består av 4 kategorier: IT, tjänster, varor samt vård och omsorg.

Enheten för inköp består av ett flertal olika tjänster som stöttar upphandlarna samt verksamheterna i koncernen, bland annat inom avtalsuppföljning, e-handel, utlämnande av handlingar och fordonssamordning.

Enheten för logistik hanterar transporttjänster och är kommunens samlade varudistribution för många av varuavtalen samt distribuerar mattransporter med mera.

Här kan du läsa mer om upphandlingsavdelningen

Ditt uppdrag

I rollen som avtalscontroller kommer du att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor både internt inom kommunkoncernen och i kontakt med våra leverantörer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med upphandlingsavdelningens medarbetare samt med beställare i kommunen vid uppföljning av våra avtal. I tjänsten ingår också att ta fram och arbeta med inköpsstatistik och ta fram spendanalyser inför kommande upphandlingar. Du kommer även att förhandla och skapa goda relationer med våra leverantörer.

Kortfattade arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvarig för avtalsuppföljning
 • Utveckla relationen med dina leverantörer samt säkerställa men även vidareutveckla leverantörssamverkan mellan parterna
 • Ansvara för övergripande avtals- och ekonomisk uppföljning
 • Ansvara för övergripande leveransuppföljning mot NAI (nöjd anbudsgivarindex)
 • Stödja beställare inom koncernen inom avtalsuppföljning samt leveransuppföljning
 • Samverka med upphandling, juridik, ekonomi, e-handel, hållbarhet samt övriga verksamheter
 • Kommunicera och agera ambassadör samt etablera och utveckla relationer med leverantörer och medarbetare i verksamheten
 • Genomföra förhandlingar tillsammans med ansvarig upphandlare och/eller beställare
 • Utarbeta texter för viten och hävning och även realisera dessa vid behov under avtalstiden
 • Ta fram övergripande dokument/rutiner för avtalsuppföljning
 • Bygga upp rutiner och processer för att arbeta med CLM.

Din bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik, upphandling eller motsvarande, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Har du utbildning inom avtalsrätt ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt inköp, särskilt kravställning av varor och tjänster i förfrågningsunderlag. Det är en fördel om du har erfarenhet av avtalsutformning, avtalstolkning och avtalsuppföljning. Det är även meriterande och du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet. För att lyckas i rollen som avtalscontroller är det viktigt att du har ett intresse för inköp och avtalsförhållanden. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i Office-paketet och särskilt Excel.

Som person är du driven, orädd, ordningsam samt gillar siffror och statistik, du har lätt för att se avvikelser. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Sist men inte minst är du en person som tar egna initiativ, söker information och sätter dig snabbt in i upphandlade avtal. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef, 018-727 21 24.

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-08-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet