Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skoladministratör till Vattholmaskolan och Skyttorp skola

Diarienr:
UBN-2021-06251
Arbetsplats:
Vattholmaskolan och Skyttorp skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara en central och viktig roll i vår skolas nav? Har du erfarenhet av administrativt arbete? Sök tjänsten som skoladministratör till Vattholmaskolan och Skyttorp skola redan idag!

Skyttorp skola och Vattholmaskolan är båda F - 6 skolor. Skyttorp med drygt 90 elever och en personalstyrka på 8 personer. Vattholmaskolan har drygt 190 elever och en personalstyrka på 20 personer. Skolorna genomsyras av tolerans och trygghet med eleven i centrum och har ett hälsoinriktat arbetssätt. Skolan ligger centralt i Vattholma och du tar dig enkelt hit med buss och Upptåget eller egen bil.
Du har din arbetsplats på Vattholmaskolan men ansvarar även för Skyttorp skola.

Läs mer om våra skolor här: Vattholmaskolan Skyttorp skola

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som skoladministratör på Vattholmaskolan och Skyttorp skola ingår att ha en central och viktig roll i skolans nav. Du arbetar i ett nära samarbete med skolans ledning. Arbetsuppgifterna är mycket varierande vilket kräver stor flexibilitet. Du har bland annat ansvar för daglig drift och service som exempelvis posthantering, arkivering samt stöd till medarbetare i olika administrativa uppgifter. I det dagliga arbetet möter du elever, pedagoger, vikarier och andra som kommer till eller kontaktar skolan i olika ärenden. Du har lätt att skapa goda relationer och har en god förmåga att kommunicera internt såväl som externt.

I uppdraget ingår arbete med korttidsbemanning innehållande bland annat anskaffning av vikarier i samarbete med Ipool och administration kring det. Du arbetar med ekonomiadministration i Unit 4 och med personaladministration i Heroma. I dina arbetsuppgifter ansvarar du för elevadministration, vilket innebär att registrera in- och utskrivningar samt skolplaceringar. Du arbetar också med administration kring schemaläggning och betyg. Du ansvarar för beställningar (Proceedo).

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieutbildning eller motsvarande med inriktning ekonomi/administration. Du har även erfarenhet av administrativt arbete. Har du erfarenhet av tidigare arbete som skoladministratör är meriterande. Du är väl förtrogen med Office-paketet, har goda systemkunskaper samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har kunskap i UNIT 4 ERP, Heroma, IST-administration, Skola24.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Katarina Östlund, rektor 018-727 78 09
Anna Hedberg, biträdande rektor 018-727 78 08

Facklig företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet