Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förstelärare till Pluggparadiset

Diarienr:
UBN-2021-06250
Arbetsplats:
Pluggparadiset
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Pluggparadiset går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en förstelärare som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av att ha bedömts som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen och vill arbeta med undervisning och utvecklingsarbete? Då kan det här vara jobbet för dig!

Pluggparadiset är en kommunal grundskola för årskurserna F-6. Skolan har ca 380 elever och 45 medarbetare som samarbetar för att alla elever ska lyckas. Skolans elever har hög måluppfyllelse och personalomsättningen är låg. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska, skolpsykolog, skolkurator och skollogoped och speciallärare samt med representation från fritidshemmet. Skolan har ett gott samarbetsklimat i kollegiet. 

Läs mer om vår skola här: Pluggparadiset

Ditt uppdrag

Att arbeta som förstelärare på Pluggparadiset innebär i första hand att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och aktivt delta i skolans utvecklingsarbete. Dessutom kommer du att främja kollegialt lärande genom att leda arbetet med att utveckla undervisningsmetoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, planera och leda skolans pedagogiska forum samt medverka i lärarutbildningen som VFU-handledare. Din närmaste chef kommer att vara enhetsrektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

  • delta i kommunens nätverk med BFL (Bedömning För Lärande)
  • handleda lärarstudenter
  • hålla i utvecklingssamtal
  • delta i möten med vårdnadshavare
  • bedöma elevernas förvärvade kunskaper
  • analysera och följa upp det egna arbetet
  • leda arbetet på skolan när det kommer till bedömningar.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har handledarutbildning, svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs F-3 och svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 4-6. Det är meriterande om du har kompletterande pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av en eller flera anställningar inom skolväsendet (minst 4 år, ska styrkas genom dokumentation), att ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat, att ha bedömts som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen samt undervisning. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete med elever med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och arbete inom kommunal skolverksamhet. Du har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, god kännedom om skolans styrdokument samt läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, god kännedom om digitala lärverktyg, IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete, kunskaper inom goda lärmiljöer samt kunskaper inom specialpedagogik. Det är även positivt om du har kunskaper inom goda lärmiljöer och kunskaper inom specialpedagogik.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt att du samarbetar bra med andra människor. Vi ser även att du har en god ledarskapsförmåga. Sist men inte minst söker vi dig som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, rektor, 072-519 65 03
Annelie Hindstam, biträdande rektor, 076-721 16 961

Facklig företrädare:
LR, Magdalena Hanell, 018-727 77 08

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2022-01-10, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet