Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschefer inom samhällsbyggnad

Diarienr:
GSN-2021-02663
Arbetsplats:
Avdelningen gata, park, natur
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en ledare med intresse för hållbart samhällsbyggande, nyskapande och människor? Vi erbjuder dig att tillsammans med andra bidra till att skapa en hållbar storstad för nästa generation!

Uppsala kommun leder arbetet med stadsutveckling med nya stadsdelar, stationsområden, spårväg och snabbcykelleder, nya evenemangsarenor och samhällsservice. Just nu arbetar vi bl.a. med projekt i Gottsunda, Ulleråker, sydöstra stadsdelarna mm, som är stora stadsutvecklingsprojekt med hållbarhet i fokus. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden har fått utmärkelser som globala klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Inom stadsbyggnadsförvaltningen har en mängd kompetenser samlats för att leda samhällsbyggandet och stadsutvecklingen i Uppsala. Förvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat och kommer i slutet av året att flytta in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala.

Vi söker nu två enhetschefer till avdelningen gata, park, natur. Avdelningen arbetar främst på uppdrag av gatu- och samhällsmiljönämnden och ansvarar för byggande, drift och underhåll av kommunens gator, parker och naturområden.

Ditt uppdrag

Samordning och verkställande av kommunens investerings- och exploateringsprojekt för byggande av allmän platsmark är idag samlat i en enhet. Enheten består av cirka 25 medarbetare som i sin roll som projektledare är involverad i planeringsfasen, från detaljplan och framåt, och leder arbetet som beställare i projekterings- och genomförandefasen fram till slutbesiktning. För att möta Uppsalas expansiva byggtakt kommer enheten att delas upp i två enheter för att skapa en skalbar organisation och bättre förutsättningar för ett nära ledarskap. Vi söker nu två enhetschefer som i nära samarbete kommer att leda varsin enhet.

Som enhetschef ansvarar du för utvecklingen av medarbetare och den verksamhet som bedrivs inom din enhet. Det innefattar ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och framdrift i verksamheten. Med ett coachande ledarskap har du förmåga att skapa förutsättningar för engagemang, samarbete och effektiva arbetssätt. Du arbetar nära din enhetschefskollega för att utveckla och säkra att enheterna har gemensamma arbetssätt, ett bra samarbete och erfarenhetsutbyte. Du arbetar aktivt med förändringsledning för att stödja avdelningens och förvaltningens utveckling och samlade leverans. I din roll som enhetschef har du många kontaktytor både internt inom kommunen och externt med olika aktörer.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap inom samhällsbyggnadssektorn och det är meriterande om du har erfarenhet av investerings- och/eller exploateringsprojekt.  Det är också meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet. Eftersom vi har ett utvecklingsorienterat arbetssätt vill vi att du är intresserad av och har erfarenhet av förändringsledning.

Du har en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi ser också att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annila Bexelius, avdelningschef, 018-727 17 93

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet