Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolsköterska till Eriksbergsskolan

Diarienr:
UBN-2021-06179
Arbetsplats:
Eriksbergsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du skolsköterska som känner dig trygg i din roll och har den kunskap och de praktiska färdigheter som krävs för att arbeta som skolsköterska? Har du vana att arbeta rutinmässigt och systematiskt för att säkerställa kvalitet samt förmågan att arbeta med ungdomar såväl i grupp som enskilt? Vi ser fram emot din ansökan!

Eriksbergsskolan är en trygg 7-9-skola som ligger i natursköna Eriksberg nära Stadsskogen och Hågadalen. Eriksbergsskolan har cirka 380 elever och delar lokaler med grundsärskolan. Skolan har ett kompetent elevhälsoteam och arbetslag samt ämneslag.

Här kan du läsa mer om Eriksbergsskolan

Ditt uppdrag

Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande. Som skolsköterska arbetar du med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal, hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Många medicinska ställningstaganden görs på egen hand, då uppdraget innefattar att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser vid öppen mottagning samt medverka vid skolläkarmottagning. Du kommer att ingå i den samlade elevhälsan på skolan och bidra med dina medicinska kunskaper i det gemensamma arbetet kring elevernas inlärning och hälsa och stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Du har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och samverkar med övriga professioner internt samt andra aktörer i kommunen eller regionen.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Har du erfarenhet av arbete som skolsköterska och av arbete med ungdomar ses det som meriterande.

Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Då all dokumentation sker i datajournal är det en fördel om du har god datorvana och kunskaper i Prorenata.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Sist men inte minst är du en person som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Petra Bruce, rektor, 018-727 53 51
Marie Wahlman, medicinsk ledningsansvarig samordnande skolsköterska, Avdelning Barn – och elevhälsan, 018-720 20 02.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén  072-210 72 95. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2021-12-14 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet