Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Portföljstrateg till Strategisk planering

Diarienr:
GSN-2021-02517
Arbetsplats:
Strategisk planering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Strategisk planering går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en portföljstrateg som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Har du flera års erfarenhet av strategiskt arbete och projektverksamhet inom samhällsbyggnadsområdet och vill arbeta med att förvalta och vårda projektportföljen med kommunens samhällsbyggnadsprojekt? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

På denna position, som portföljstrateg för samhällsbyggnadsprojekt, får du en unik överblick av Uppsalas framtida utveckling. Med stöd av portföljstyrningen säkras de politiska målsättningarna för Uppsalas utveckling.
Huvuduppdraget är att förvalta och vårda projektportföljen med kommunens samhällsbyggnadsprojekt. Arbetet sker i mycket nära samarbete med andra funktioner så väl inom stadsbyggnadsförvaltningen som övriga kommunkoncernen.

Din bakgrund

Du har relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning samhällsbyggnad, samhällsplanering eller samhällsekonomi, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten.
Vi söker dig med flera års erfarenhet av strategiskt arbete och projektverksamhet inom samhällsbyggnadsområdet. Du har god kunskap om syftet med portföljstyrning. Vidare ser vi gärna att du har intresse och erfarenhet av arbete med förändringsledning och i en konsultativ roll.
Vi värdesätter:

  • god kunskap kring samhällsekonomiska kalkyler
  • kunskap om traditionella projektmodeller
  • erfarenhet i multikriterieanalys och andra prioriteringsmodeller
  • kunskap inom samhällsbyggnadsområdet
Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt är en god ledarskapsförmåga. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Martin Larsson, enhetschef, 018-727 32 89

Fackliga företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-08-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet