Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolsköterska med tjänstgöring på två av Uppsalas skolor

Diarienr:
UBN-2021-05632
Arbetsplats:
Västra Stenhagenskolan och Flogstaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du skolsköterska som är trygg i din roll och på jakt efter en ny utmaning? Vill du arbeta på två skolor och få möjlighet att arbeta i team samt bidra med din kunskap och erfarenhet för att eleverna ska uppnå utbildningens mål? Vi ser fram emot din ansökan!

Västra Stenhagenskolan är en grundskola F-9, med cirka 440 elever. På låg och mellanstadiet finns det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan inrymmer även en förberedelseklass med 14 elever samt en liten undervisningsgrupp för elever främst inom ASD och språkstörning. Bland personalen engagemanget och kompetensen stor. På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever.

Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på alla sätt. Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från de centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och en cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans närhet med naturen runt knuten ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Här kan du läsa mer om Västra Stenhagenskolan

Flogstaskolan är en grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 3. Vi är en liten skola med cirka 200 elever där alla känner alla såväl personal som elever. Elevhälsoteamet arbetar förebyggande, där allas kompetenser tas tillvara och din kompetens är viktig i det arbetet. På Flogstaskolan arbetar all personal som ett team kring eleverna och där ingår elevhälsan. Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att ge alla våra elever bästa förutsättningar under sin tid på Flogstaskolan.  

Här kan du läsa mer om Flogstaskolan

Ditt uppdrag

Som skolsköterska är du en del av elevhälsan och arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande, detta sker genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Uppdraget innefattar också att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. Skolsköterskan ingår i skolornas elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan.
Denna tjänst delas med 80% på Västra Stenhagenskolan och 20% på Flogstaskolan.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Har du erfarenhet av arbete med ungdomar, gärna som skolsköterska ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Då all dokumentation sker i datajournal behöver du ha god datavana. Det är en fördel om du har kunskaper i Prorenata. 

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samtidigt som du  är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor Västra Stenhagenskolan, 018-727 81 18
Lena Jansson, rektor Flogstaskolan, 018-727 54 95
Marie Wahlman, medicinsk ledningsansvarig samordnande skolsköterska, centrala elevhälsan, 018-720 20 02.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet