Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Familjebehandlare - teamledare till Eksätra HVB

Diarienr:
SCN-2021-00424
Arbetsplats:
Eksätra HVB
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med familjebehandling och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar. Eksätra HVB erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan!

Eksätra HVB är ett behandlingshem med sju platser för placerade barn samt ett antal platser för omfattande öppenvårdsinsatser. Målgruppen är barn i grundskolan med neuropsykiatrisk diagnos och/eller svår beteendeproblematik. Anledningen till placeringen är vanligtvis komplex. Det är dock viktigt för oss att ta tillvara och fokusera på barnens och familjens egna resurser. Arbetet utförs utifrån beteendevetenskapliga teorier, systemteori samt lågaffektivt bemötande. En viktig del i vårt arbete är individuellt utformat föräldrastöd utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Vi jobbar på uppdrag av socialtjänsten och insatserna är flexibla utifrån barnets/ungdomens enskilda behov. Intill behandlingshemmet ligger en kommunal resursenhet där flera av de barnen går i skolan. All behandling utgår från ett nära samarbete med familj, skola, socialtjänst och vid behov Regionen. 

Familjearbetet leds av familjebehandlare i nära samarbete med Eksätras teamledare och psykolog, varav den senare är huvudansvarig för barnens behandling. Tillsammans leder de verksamhetens team bestående av behandlare, behandlingsassistenter och fritidspedagoger.

Här kan du läsa mer om Eksätra HVB

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår att arbeta med familjebehandling samt leda behandlingsteam i verksamheten. Du kommer bland annat att utföra kvalificerat familjearbete samt stödja och leda team i verksamheten. Det ingår även att ha kontinuerlig kontakt med socialtjänsten och andra externa samarbetspartner.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapeututbildning motsvarande steg 1 och utbildning i att arbeta med föräldrastödsprogram, exempelvis KOMET och Projekt support eller Tryggare barn. 

Arbetet kräver att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med familjebehandling. Har du erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik och samt deras familjer ses det som meriterande. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt B-körkort. Det är även meriterande om du har IT-kunskaper.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Jobbet passar dig som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Zorica Petkovic, enhetschef, 018-727 23 29
Petra Stojkovic, teamledare, 018-727 23 27
Hannes Torhell, biträdande enhetschef, 018-727 23 52.

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet