Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Psykolog till Barn- och elevhälsan, centrala teamet och Flogstaskolan

Diarienr:
UBN-2021-05233
Arbetsplats:
Barn- och elevhälsan, centrala teamet och Flogstaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Just nu behöver vi på Barn- och elevhälsan, centrala teamet utöka vårt team med en psykolog som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi söker framför allt dig som drivs av att ha ett jobb som gör skillnad och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor och gillar att arbeta med handledning, utbildning och konsultation. Känner du att det passar in på dig? Sök tjänsten redan idag! 

Barn- och elevhälsan är en enhet med flera olika professioner som till exempel skolsköterska, skolläkare, psykologer, logopeder, specialpedagoger och syn-och hörselpedagoger och socionomer. Enheten ska komplettera skolans egen elevhälsa och kunna ge stöd, handledning och fortbildning i specifika ärenden. Enheten har även ett ansvar enligt Hälso- och sjukvårdslagen att se till patientsäkerheten i våra skolor. 20% av tjänsten innebär att vara skolpsykolog på Flogstaskolan. Arbetsplatsen är belägen på Fyrisborgsgatan och på Flogstaskolan.

Vi erbjuder yrkesspecifik introduktionsutbildning och mentorskap. I det centrala teamet finns psykologkollegor på plats.

Läs mer om vår verksamhet här: Barn-och elevhälsan

Ditt uppdrag

Arbetet innebär att arbeta konsultativt, handledande och fortbildande gentemot grundskolor utifrån elevhälsans främjande och förebyggande uppdrag. Enhetens olika professioner samverkar i uppdragen för att ge ett tvärprofessionellt stöd som kan bidra till en god lärandemiljö för eleverna och gynna deras kunskapsutveckling och sociala utveckling. Uppdragen berör frågor om förhållningssätt, bemötande, värdegrund och lärmiljö och att kunna se möjligheter istället för hinder.
I uppdraget kan målgruppsprövningar för elever som redan har en placering i grundsär- eller gymnasiesärskolan ingå.

I uppdraget som skolpsykolog på Flogstaskolan är du en del av elevhälsan och med fokus på ett främjande och förebyggande arbete.

Din bakgrund

Vi söker dig som har psykologlegitimation. Du har även erfarenhet av arbete som psykolog och arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt kunskaper i Office-paketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom elevhälsan, samarbete och samverkan i team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Handledarutbildning och utbildning i lågaffektivt bemötande är meriterande.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Arbetet kräver även en pedagogisk kompetens och en förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Birgit Mikaelsson, enhetschef, 018-727 22 87
Lena Jansson, rektor Flogstaskolan, 018-727 54 95
Helene Folkunger, verksamhetsutvecklare, 018-727 01 22
Linn Rengren, psykolog, 018-727 27 88

Facklig företrädare:
Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% (80% Barn- och elevhälsan, 20& Flogstaskolan) Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet