Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Elevassistent till Årsta grundsärskola

Diarienr:
UBN-2021-05232
Arbetsplats:
Årsta grundsärskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Årsta grundsärskola går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en elevassistent som har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och vill arbeta med pedagogik, undervisning och stöttning? Då kan det här vara jobbet för dig!

På grundsärskolan får du som elevassistent arbeta med elever med olika funktionsnedsättningar tillsammans med kompetent personal. Verksamheten utvecklas ständigt och du får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Läs mer om vår verksamhet här: Grundsärskola Uppsala

Ditt uppdrag

Att arbeta som elevassistent på Årsta grundsärskola innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Dessutom kommer du att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap, arbete med elever med intellektuella funktionsnedsättningar. Din närmaste chef kommer att vara enhetsrektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieexamen. Det är meriterande om du har specialpedagogisk utbildning, utbildning i lågaffektivt bemötande, barnskötarutbildning och undersköterskeutbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd samt arbete med barn i behov av extra stöd. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har kunskaper om epilepsi, om autism, inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), i flerfunktionshinder, i TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) samt kunskaper i teckenkommunikation.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är flexibel som ser möjligheter i förändringar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Hultqvist, Rektor, 072-581 95 86

Facklig företrädare:
Kommunal, Therese Lundström, 018-727 69 65

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med till 2021-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet