Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef till geodata, plan- och byggavdelningen

Diarienr:
GSN-2021-02135
Arbetsplats:
Enhet geodata, plan- och byggavdelningen
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en drivande person med intresse för ledarskap i kombination med den snabba utvecklingen inom geodata och GIS och vill var med och forma framtidens digitala samhällsbyggnadsprocess i Uppsala kommun? Välkommen med din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att vara en del av stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge beläget precis intill centralstationen.

Plan- och byggavdelningen ansvarar för geodata, detaljplanering, bygglov, tillsyn, bostadsanpassning, energi- och klimatrådgivning samt administration. Vi har både en myndighetsutövande och rådgivande roll och är en resurs för alla förvaltningar i Uppsala kommun rörande kartor, geodata och GIS.

På geodataenheten arbetar idag 16 engagerade medarbetare som ansvarar för mätning, ajourhållning av primärkartan, framtagning av nybyggnadskarta, utsättning av hus, lägeskontroller, granskning av situationsplaner, förvaltning och utveckling av geodata och GIS. Vi är delaktiga i verksamhetsutveckling och kompetenshöjning inom vår egen och andra förvaltningar i utvecklingen mot en helt digital samhällsbyggnadsprocess. Vi använder stereokartering och är i startgroparna att börja använda vår drönare som kompletterande arbetsredskap. Enheten ansvarar också för kvalitet och aktualitet i primärkartan, och i 3D-modellen och avropar flygfotografering och flyglaserskanning.

Enheten kännetecknas av gott samarbete, stort genuint intresse och engagemang för arbetsuppgifterna och lojalitet till uppdraget samt ett gott kundbemötande till de som bor och verkar i Uppsala.  

Ditt uppdrag

I rollen som enhetschef är du ansvarig för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du har en viktig roll i kommunens övergripande och långsiktiga arbete med geodata och GIS-frågor. Du förväntas leda, driva och utveckla det operativa arbetet såväl inom enheten, på avdelningen som utåt mot andra avdelningar och förvaltningar i kommunen.

Som enhetschef ansvarar du för att skapa goda förutsättningar för din personal så att ni tillsammans på ett resultatinriktat, effektfullt sätt och med helhetssyn når övergripande mål med hög kvalitet. Som chef förväntas du vara närvarande, stötta, stimulera och kompetensutveckla dina medarbetare samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje. Kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling är en självklarhet för dig i ditt sätt att leda verksamheten framåt.

Du ingår i områdets ledningsgrupp bestående av områdeschef, enhetschefer för administration, tillsyn och bostadsanpassning samt koordinator. I ledningsgruppen arbetar vi med gemensamma ledningsfrågor, verksamhetsnära men också strategiska frågor, samarbetsfrågor inom och utanför området parallellt med ledningsgruppsutveckling. Ledningsgruppsutveckling är en viktig del för att utvecklas och lyckas i sitt uppdrag som ledare där områdeschefen coachar, guidar och stödjer dig som enhetschef.

Du förväntas delta med din kompetens som en självklar kraft i enhetens, områdets och avdelningens arbete med utveckling av teknik, system och metoder med anknytning till geodata, informationsförsörjning och införande av standarder. Denna utveckling är i sig steg mot den övergripande ambitionen att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen, vilket sker i samarbete med gis-ingenjörer och handläggare inom förvaltningen och med systemutvecklare inom IT-avdelningens GIS-enhet. Enheten har ett nära samarbete med kommunala lantmäterimyndigheten.

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig chefserfarenhet, gärna inom verksamhetsområdet geodata/GIS/lantmäteri samt ser vi att du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot kart/mät/GIS teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet av arbetsuppgifterna inom geodataområdet, budgetarbete och planering av verksamhet. Vi ser även gärna att du arbetat inom eller mot en politiskt styrd organisation.

En förutsättning för tjänsten är att du är väl insatt i IT-frågor och har förståelse för dagens och morgondagens tekniska möjligheter inom kart-, mät-, och GIS-området samt har god svenska i tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som chef för geodataenheten drivs du av nyttan med geodata och GIS. Du är en positiv, coachande, ödmjuk, nyfiken, tydlig, prestigelös och engagerad ledare som har ett genuint intresse för verksamheten och dess medarbetare. Du har god självinsikt och ett mod att agera när det behövs.

Du är drivande, ansvarstagande, målinriktad, strukturerad, analytisk med ett helhetstänk och en stor vilja till utveckling då geodata är ett viktigt verktyg i den digitala samhällsbyggnadsprocessen.

Du är tydlig och smidig i din kommunikation, har lätt för att bygga goda relationer och inspirera andra både internt och externt och är trygg i de beslut du behöver fatta.  Det är naturligt för dig att både tänka och lära nytt.

På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du förväntas vara aktiv i att driva tillsammans med dina medarbetare, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Områdeschef Jenny Björnström 018-727 66 68
HR-specialist Jessica Ededal  018-727 12 92

Facklig företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 018–727 24 40
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Sveriges arkitekter, Brita Bugge, 018-727 46 08, alt. Sofie Rosell Güler, 018-727 47 85
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet