Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Biträdande rektor till vuxenutbildning i Uppsala

Diarienr:
AMN-2021-00251
Arbetsplats:
Utbildnings- och Jobbcenter
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och är intresserad av ledarskap? Vi på Utbildnings- och Jobbcenter behöver nu tillsätta en biträdande rektor. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden. Sedan hösten 2019 finns Vuxenutbildningen i Uppsala huvudsakligen på Utbildnings- och jobbcenter i Boländerna och Gottsunda. Varje dag möter vi på Utbildnings- och jobbcenter fler än 2500 elever i våra olika verksamheter som SO för nyanlända, Lärcentrum, sfi, allmänna ämnen på grundläggande och gymnasial nivå samt flera olika yrkesutbildningar.

Hos oss får du möjlighet att tillsammans med lärare och andra medarbetare få jobba med ett av Uppsalas viktigaste arbeten. En möjlighet att få leda och vara en del av av det pussel som ger människor förutsättningar till egen försörjning, en möjlighet att ställa om mitt i livet, komma in på arbetsmarknaden efter en tids uppehåll eller etablera sig i ett nytt land.

Mer information om Utbildnings- och jobbcenter

Ditt uppdrag

I din roll kommer du framförallt att i samverkan med rektor aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus och delta i det systematiska kvalitetsarbetet. Dessutom kommer du att hålla i medarbetar- och lönesamtal, arbeta med tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd samt driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal.

Du kommer att ha personalansvar för 30 medarbetare och du rapporterar till enhetsrektor. Det roligaste med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar och att få vara med och skapa goda förutsättningar för morgondagens medborgare!

Din bakgrund

För att arbeta som biträdande rektor hos oss krävs det att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Vidare har du utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda datorkunskaper och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi tror att du är en person som drivs av att få ta stort ansvar och att ha ett jobb som gör skillnad.

Erfarenhet av arbete som biträdande rektor, utvecklingsarbete och arbete som skolledare samt rektorsutbildning, ledarskapsutbildning och kompletterande pedagogisk utbildning är meriterande.

Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som har en god ledarskapsförmåga.

Sist men inte minst söker vi dig som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jesper Hedin, rektor, 076-1444871

Fackliga företrädare:
Petra Åkerström, Lärarnas Riksförbund, 0187272475
Heidi Bischof, Lärarförbundet, 018 -7272451 
Sveriges Skolledarförbund, Johanna Wallin, 070-856 36 99
Akademikerförbundet SSR/SACO , Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 24 38
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse/omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet