Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Projektledare inom stadsbyggnad

Diarienr:
GSN-2021-01809
Arbetsplats:
Avdelningen mark och exploatering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du leda stadsbyggnadsprojekt i en av Sveriges snabbast växande städer? Just nu söker vi dig som vill arbeta med nyskapande projekt och tillsammans med oss skapa en hållbar storstad för nästa generation!

I Uppsala välkomnar vi nyskapande stadsutveckling. Vi har högt ställda arkitektoniska krav och hållbarhetsambitioner. Uppsala kommun står inför en kraftig expansion fram till år 2050. För att lyckas med det arbetar vi med en mängd banbrytande projekt. Vi utvecklar helt nya stadsdelar, nya stationsområden och vi bygger kapacitetsstark kollektivtrafik och snabbcykelleder. Vi skapar rum för innovativa bostads­projekt, för näringslivets utveckling samt för nya evenemangsarenor och samhälls­service. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för stadens utveckling. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden fått utmärkelser som global klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Vi söker nu fler projektledare till stadsbyggnadsförvaltningens mark- och exploateringsavdelning. Vi hanterar ett stort antal projekt av olika komplexitet, i olika skeden och av olika storlek; allt från stora stadsutvecklingsprojekt till mindre förtätningsprojekt, infrastrukturprojekt och exploatering i kommunens tätorter. Vi arbetar också med strategiska markförvärv, markförvaltning, bygglogistikcenter och besökssamordning. Vi arbetar projektbaserat samt lägger stort fokus på verksamhets- och processutveckling, exempelvis Uppsalamodellen för markanvisningar. Hos oss får du möjlighet att vara med inom en rad spännande projekt och områden samt stor möjlighet till personlig utveckling inom det område som intresserar just dig.

Läs här om hur Uppsala växer och om stadsbyggnadsförvaltningen

Ditt uppdrag

I arbetet som projektledare förverkligar du kommunens högt ställda mål och visioner inom stadsbyggnad från idé till verklighet. Du är länken mellan planering och genomförande och arbetar med att leda och samordna projekt i nära samarbete med byggaktörer, konsulter och andra samhällsaktörer. Genom att föra människor samman, hålla i projektens budget och arbeta aktivt med styrningen av projekten möjliggör du stadens ambitiösa utbyggnadstakt och säkrar framdrift.

Du arbetar inom ett eller flera stadsbyggnadsprojekt där du antingen utvecklar befintliga eller nya områden. Du företräder Uppsala kommun som markägare genom att förhandla och träffa överenskommelser och avtal vid exploatering, köp, försäljning och upplåtelse av mark. Du arbetar med markanvisningar för att optimera utvecklingen av Uppsala kommuns mark, du tar fram underlag till utredningar och gör ekonomiska analyser. Du företräder stadsbyggnadsförvaltningen i de projekt du leder och du bereder underlag för beslut och överläggning i politiska nämnder och utskott.

I Uppsala arbetar du tillsammans med spetskompetens inom en rad olika områden. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat. Vår hemvist ligger vid stadens bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala.

Din bakgrund

Vi söker både dig som har mångårig erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor och dig som har några års arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av projektledning av stadsbyggnadsprojekt och/eller erfarenhet av arbete inom exploatering, fastighetsutveckling, fastighetsrätt, markförvärv, planering eller genomförande. Som grund har du en akademisk utbildning inom stadsbyggnad, lantmäteri eller liknande som bedöms som relevant för uppdraget. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av ekonomisk styrning och uppföljning av projekt inom samhällsbyggnadssektorn.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har god ledarskapsförmåga, kan skapa förutsättningar för ett positivt arbetsklimat och vill utveckla ditt ledarskap inom projekten. Vi ser också att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar

Har du frågor angående tjänsterna eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta någon av oss:

Iris Löwendahl, enhetschef: 018-727 48 89, tillgänglig fr o m 2 augusti
Jill Bergefur, enhetschef: 018-727 54 89, tillgänglig fr o m 16 augusti
Karl Ingelstam, enhetschef: 018-727 44 60, tillgänglig fr o m 2 augusti

Fackliga företrädare:
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, telefon 018-727 40 58
Sveriges Arkitekter, Brita Bugge, 018-727 46 08 eller Sofie Rosell Güler, 018-727 47 85
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet