Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Specialpedagog eller speciallärare

Diarienr:
UBN-2021-04453
Arbetsplats:
Vide Palmblad
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och arbete med specialpedagogik på grundskola? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som eller specialpedagog eller speciallärare. Vi på Vide Palmblad erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2021-08-06!

Vide Palmblad är en resursenhet med 27 platser för elever i grundskolan med funktionsvariation inom autismspektret. Personalen är organiserat i två arbetslag. Vi erbjuder en stimulerande miljö och utgår från ett lågaffektivt förhållningssätt.  Vi arbetar med social färdighetsträning där verktyg som Kat-kit och seriesamtal och  sociala berättelser mm ingår. Vi utvecklar kontinuerligt vårt arbetssätt och lägger stor vikt vid tydliggörande och lösningsinriktad pedagogik. Eleven sätts alltid i fokus och utifrån detta bygger vi vidare på det som fungerar och gör de anpassningar som behövs för att eleven ska lyckas.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att genomföra pedagogiska utredningar med tillhörande dokumentation och arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv. Det ingår även att utforma och delta i arbetet med kartläggningar, åtgärdsprogram och tilläggsbeloppsansökningar, arbeta med att undanröja hinder för och orsaker till att elever stöter på svårigheter i sina undervisnings- och lärandemiljöer, skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och hälsa.

I uppdraget ingår även att:

  • handleda kollegor i specialpedagogik
  • koordinera stöd och insatser från exempelvis skola, socialtjänst och BUP
  • använda kompensatoriska hjälpmedel
  • stötta elever med särskilda behov.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har specialpedagogutbildning, speciallärarutbildning och svensk lärarlegitimation med inriktning specialpedagog/speciallärare. Det är dessutom meriterande om du har lärarexamen. Du ska ha erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och arbete med specialpedagogik på grundskola. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av pedagogisk handledning.
Du ska ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT). Det är även positivt om du har kunskaper om aktuell forskning inom specialpedagogik.

Du samarbetar bra med andra människor. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en person som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Sist men inte minst söker vi dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maygunn Hole rektor 018-727 84 69

Facklig företrädare: Lärarförbundet 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2022-06-15 Omfattning: 50-70 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet