Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Gruppchef ekonomi till utbildningsverksamhet

Diarienr:
KSN-2021-02009
Arbetsplats:
Stab Ekonomi
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du ekonom eller controller, gärna med erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet, som vill ta dig an en ny roll som gruppchef?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun har en gemensam ekonomistab för hela kommunen. Staben består av ca 100 medarbetare som är organiserade för att på bästa sätt svara upp mot förvaltningarnas och politikens behov.

Nu söker vi en gruppchef till en enhet inom ekonomistaben som består av 17 medarbetare som stödjer utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen. Inom utbildningsförvaltningen finns alla pedagogiska verksamheter för barn och elever 0 - 19 år. Här finns möjlighet att bidra i verksamheternas arbete att varje barn och ungdom ska ha en god utbildning och en studentmössa med sig ut i livet samt att medborgare ska ha tillgång till ett rikt kulturliv, oavsett ålder. 

Vi arbetar aktivitetsbaserat och har moderna lokaler med stadens bästa pendlarläge på Stationsgatan 12 i Uppsala, precis intill centralstationen. I slutet av året kommer vi att flytta in i det nya Stadshuset som också ligger precis intill centralstationen.

Ditt uppdrag

Som gruppchef kommer du att tillsammans med ekonomichefen leda verksamheten. Uppdraget fokuseras mot att arbetsleda de medarbetare som stödjer rektorer och ledning i kommunal grundskola. I uppdraget ingår också att samordna det ekonomiska stödet till avdelning kommunal grundskola samt ingå i avdelningens ledningsgrupp. Vidare ingår att bidra i det gemensamma arbetet att utveckla ekonomistödet samt de rutiner och processer som vi jobbar med.

Arbetsledaruppdraget omfattar direkt arbetsmiljöansvar och personalansvar såsom arbetsfördelning, samordning, rekrytering och kompetensutveckling i nära samarbete med ekonomichef.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontaktytor och goda utvecklingsmöjligheter. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som controller eller ekonom. Det är särskilt meriterande med erfarenhet från utbildningsområdet. Det är även meriterande om du har arbetsledningserfarenhet, teamledning eller haft chefsuppdrag.

För att lyckas i rollen behöver du klara av att balansera samarbete och kravställande. Du har förmåga att se både möjligheter och risker och att få människor med dig i förändringsarbete. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samtidigt som du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har förmågan att strukturera, planera och prioritera ditt eget arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Malin Nyström, Ekonomichef Utbildning och Kultur, 018-727 10 08

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Kajsa Angerdal, HR-specialist, 018-727 12 95 (nås bäst vecka 32 och framåt)

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet